"TARİHİMİZİN UTANÇ TABLOSU’NUN YILDÖNÜMÜ"

27.05.2020 12:26:00

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Nuri Ürkündaş; 27 Mayıs 1960 darbesinin yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

 Ürkündaş mesajında “Bugün; büyük bir utanç ve acının, 27 Mayıs Darbesi’nin 60. yıldönümü. Milli iradenin gasp edildiği o gün Başbakanımız Adnan Menderes alçakça yapılan darbeyle Başbakanlıktan alınmış, görevine son verilmiş ve sonrasında acımasızca idam edilerek şehit edilmiştir. Şehit edilen, Merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarını rahmetle anıyorum.”

Ürkündaş; “Sandığa ihtiyaç duymadan ve milli iradeye dayanmadan iktidar olmak isteyen kesimlerin meşrulaştırmaya çalıştığı ve özlemle andığı bu askeri darbe uzun yıllar milletin ve sivil siyasetin önünü kesmiştir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde demokrasiye vurulan ilk darbe, kara bir leke olarak hafızalarımıza kazınmıştır. Ülkemizde maalesef bu çirkin darbe girişimleri, birilerinde alışkanlık yaptı ve milletimiz çeşitli zamanlarda buna benzer muhtıralara, post modern darbelere ve dayatmalara maruz kaldı. Milletin hür iradesine yönelik yapılan her türlü baskı bir darbedir. Darbeler hiçbir zaman ülkenin geleceği için yapılmamış olup yalnızca darbecilerin çıkar ve menfaatleri için yapılmıştır. Ülke menfaati için yapıyor olsalardı milletin hür iradesiyle seçilen, ülkeyi baştan sona fabrikalarla donatan, halkına en iyi hizmetleri sunan ve hak edene hakkını fazlasıyla veren Prof. Dr. Necmettin Erbakan hükümetine darbe yapmazlardı. Darbeciler tarihin çöplüğünde çoktan yerlerini aldılar ama darbe mağdurları aziz milletimizin yüreğinde ebedi yaşayacaktır” ifadelerini kullandı.


Ürkündaş ayrıca; “27 Mayıs 1960’tan başlayıp günümüze kadar ülkemizde yapılan, yapılma teşebbüsünde bulunulan, milletimizin Milli iradesine ipotek koymaya çalışan bütün antidemokratik hareketleri Saadet Partisi olarak kınıyor, bir daha ülkemizde böyle acı tabloların yaşanmamasını temenni ediyor, bu darbelerde şehit olan tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.