TARiHi ZAFER!

30.08.2016 08:45:56

30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle belediye başkanları ve STK´lar mesaj yayımladı.

Vali Süleyman Kamçı: ?Milletçe elde ettiğimiz başarılar, yolumuzun açık olduğunun göstergesidir?
Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, ?Milletçe elde ettiğimiz başarılar ve ülkemizin geldiği seviye, yolumuzun açık olduğunun en önemli göstergesidir? ifadesinde bulundu.
Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, ?Tarih boyunca bağımsızlığından ödün vermeksizin, her türlü tehdide karşı birlik ve beraberlik duygularıyla kenetlenen Türk Milleti, ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen ve Kurtuluş Savaşı´nı nihayete erdiren 30 Ağustos Zaferi´nin yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutlamaktadır? ifadesinde bulunduğu mesajını şu şekilde sürdürdü:
?30 Ağustos Zaferi; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir.
Bu duygular milletimizi hep güçlü ve dimdik ayakta tutmuş, kurduğumuz devletlerin dünya tarihine yön vermesine imkân sağlamıştır.
Bilinmelidir ki, dün olduğu gibi bu gün de ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik hain saldırılara karşı, aziz milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunun idrakiyle, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir.
Bugün bizler atalarımızın mirasçısı olarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak, milletimize daha güzel imkanlar sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Milletçe elde ettiğimiz başarılar ve ülkemizin geldiği seviye, yolumuzun açık olduğunun en önemli göstergesidir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı´nı yürekten kutluyor, başta milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.?
BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, ?TARİHİ ZAFERLERLE DOLU MİLLETİMİZ YİNE TARİH YAZIYOR?
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Çolakbayrakdar mesajında şu ifadeleri kullandı: ?30 Ağustos, Türk milletinin tarihinde dönüm noktası sayılacak savaşların kazanıldığı şanlı zaferin bayramıdır. Kurtuluş Savaşımızın zor koşullarında, milletimizin kahramanlığı ve askerimizin cesareti ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün komutasında zafere ulaşılmıştır. Milletimiz, çok zor şartlar altında Kurtuluş Savaşında kazandığı birlik ve beraberlik sayesinde barış ve huzur ortamını korumaya devam etmektedir. O dönemleri anlatırken ;
Asım´ın nesli... diyordum ya... nesilmiş gerçek:
İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek.
Diyen istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy´un, Çanakkale Şehitleri şiirindeki dizelerinin haklı gururunu yaşadığımız bu günlerde inanıyoruz ki; aziz milletimiz karşılaşacağı güçlükleri 15 Temmuz´da olduğu gibi yine milli birlik ve beraberlik içinde çözümleyecektir. Düşmana karşı 94 yıl önce nasıl mücadele ettiysek bugün de aynı mücadeleyi verme kararlılığı ile vatandaşlarımızın, Misak-i Milli sınırlarımızın ve hatta İslam Dünyasının güvenliği için var gücümüzle çalışacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, vatanı ve bayrağı uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah´tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, tüm halkımızın Zafer Bayram´ını en içten duygularımla kutluyorum.?
BAŞKAN PALANCIOĞLU´DAN ZAFER BAYRAMI MESAJI
Talas Belediye Başkan Mustafa Palancıoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 94´üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Mustafa Palancıoğlu yayınladığı mesajında son zamanlarda yaşanan darbe girişimi ve terör olaylarının ülkeyi bölemeyeceğine vurgu yaparak, ?Türk milleti hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiş; 94 yıl önceki bu ruh 15 Temmuz darbe girişiminde de kendini göstermiştir. 30 Ağustos Zaferi, yüce milletimizin tarihte emsali görülmemiş bir var oluş mücadelesi sergilediği Kurtuluş Savaşı´nı sona erdiren zaferin adıdır.? dedi.
Türk milletinin her zaman bağımsız kalacağını belirten Başkan Palancıoğlu, ?Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 94´üncü yılını minnetle kutluyoruz. Bu zafer, Türk milletini yok etmeye çalışan işgal güçlerinin haksızlıklarına, yoksulluğa ve tüm olumsuzluklara karşı aziz milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tüm dünyaya Türk milleti bağımsızdır ve bağımsız kalacaktır, ay yıldızlı bayrağımız milletimiz var oldukça gökyüzünde dalgalanacaktır diye haykırdığı, aziz milletimizin şanlı zaferidir. Tarihi şanlı zaferlerle dolu yüce milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında gösterdiği büyük kahramanlıklarla vatanımızı ve milletimizi yok etmeye çalışanlara karşı birlik ve beraberlik ruhu ile verdiği muhteşem bir mücadele ile büyük zaferi kazanmış ve bize bu güzel vatanımızı emanet etmiştir. Bizler de emanet aldığımız vatanımızı her alanda en üst seviyelere çıkarmak için var gücümüzle birlik beraberlik içinde çalışmalıyız. Bu duygularla Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ü, silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşının tüm kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, bütün vatandaşlarımızın Zafer Bayramı´nı kutluyorum.? diye ifade etti.
BOYDAK: BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ
Kayseri Sanayi Odası Başkanı KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebeti nedeniyle yazılı açıklama yaptı.
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, 30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 94´üncü yıldönümü nedeni ile yazılı bir açıklamasında, ?Anadolu´nun düşmandan temizlenip Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşuna zemin hazırlayan 30 Ağustos Zaferinin 94´üncü yıldönümü tüm milletimize kutlu olsun? dedi.
Başkan Boydak, ?30 Ağustos Zaferi, Atatürk´ ün önderliğinde yüce Türk milletinin şanlı ordumuz ile birlikte yazdığı bir destandır. Türkün engin tarihi, insanlık âleminde kendisini farklı ve saygın kılan unutulmaz zaferlerle dolu olup, 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan büyük taarruz ve meydan muharebeleri sonucunda Anadolu toprakları sonsuza kadar Türk yurdu yapılmıştır? dedi.
Türkiye Cumhuriyeti´nin temellerinin atıldığı 30 Ağustos Zaferi´nin tarih sayfalarındaki yerini, inancın zafere dönüştüğü büyük bir kahramanlık örneği ve bağımsızlık mücadelesi olarak aldığını kaydeden Başkan Boydak, ?Bugün bize düşen, bu ruh ve şuuru yaşatarak gelecek nesillere aktarmaktır. Aziz milletimizin, kahraman Türk ordusuyla tek bir yürek halinde verdiği bu zorlu mücadele sonucunda elde ettiği barış ve huzur ortamını koruyarak, çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam etmektir. Bu düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı´nı kutluyor, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk´ü ve hayatlarını bu şanlı bağımsızlık mücadelesine vermiş aziz şehitlerimizi, saygı, minnet ve rahmetle anıyorum? diye konuştu.
NURSAÇAN´DAN 30 AĞUSTOS AÇIKLAMASI
OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, 30 Ağustos Zafer Bayramının 94´üncü yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.
Başkan Tahir Nursaçan, mesajında şu ifadelere yer verdi:
?Mazisi derin, ihtişamlı ve insani meziyetlerle dolu bir millet, tarihinden asla ayrı düşünülemez.
Milletimiz, çok sağlam ve sarsılmaz bir irade ile tarihine, kültürüne ve değerlerine sahip çıkarak hiçbir milletin önünde eğilmemiş ve ayakta kalmayı başarmıştır.
Aziz milletimizin milli mücadele sürecindeki en büyük adımı olan, her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla ve tarihi zaferlerle dolu büyük Türk milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı´nı en içten duygularımla kutlar, kanlarıyla - canlarıyla bu toprakları vatan yapan ve ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden zaferimizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.?
ERÜ Rektörü Güven´den ?30 Ağustos Zafer Bayramı? Mesajı
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesajda, 30 Ağustos´un, Anadolu´nun düşman işgalinden kurtulmasında Türk Milletinin topyekûn verdiği mücadeleyle kazanılan büyük zaferin anlamlı tarihi olduğunu söyledi.
Mesajında her karış toprağı şehit kanı ile yoğrulan bu güzel vatanın şanlı zaferlerle dolu tarihinin olduğunu hatırlatan Rektör Güven; ?Osmanlı İmparatorluğunun çöküşüyle birlikte Türk topraklarını aralarında paylaşan düşmanlar, Türkleri Anadolu´dan tamamen atmak için hain planlar ortaya koyarken, beklemedikleri direnişle karşılaştı. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk´ün öncülüğünde başlatılan milli mücadeleye kadını erkeği, yaşlısı genci, Türkiye topraklarında yaşayan herkes destek verdi. Silah ve asker bakımından kendisinden yüzlerce, belki binlerce kat güçlü düşman ordusuna karşı göğsündeki imanla topyekûn mücadeleye girişen halkımız, önce düşmanı durdurmayı başardı. Ardından ise üst üste kazanılan zaferler, 30 Ağustos´ta Dumlupınar´daki Büyük Taarruzla taçlandırıldı ve güzel Anadolu´muzun vatan toprakları düşmandan temizlendi. O yüzden şanlı tarihimizle ne kadar övünsek azdır. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy´un İstiklal Marşı mısralarında yazdığı gibi; ?Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!´ Her karış toprağı şehit kanları ile sulanmış bu vatan toprakların değerini en iyi şekilde bilmeli, atalarımızın bu kutsal mirasına en iyi şekilde sahip çıkmalıyız. Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız ki; atalarımızın topyekûn kurtuluş mücadelesi verdiği düşmanlar, bugün farklı kimlikler ve farklı oyunlarla bu vatan topraklarındaki kirli emellerini sürdürmeye devam etmektedir. Kimi zaman kendileri, kimi zaman taşeron terör örgütleriyle sinsi amaçlarından hiçbir zaman vazgeçmemektedirler. Bu yüzden güçlü olacağız, kuvvetli olacağız, bir olacağız. Kendi özümüzden, ortak değerlerimizden hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz. Biz bir olduğumuz zaman güçlüyüz, içimizdeki kardeşliği sürdürdükçe güçlüyüz. Geleceğin büyük Türkiye´sini kurmamız önünde hiçbir zorluk ve engel bizi yıldırmasın. Şunu biliyoruz ki; bu yolda muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.
94. yıldönümünde tüm Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlar, verdikleri büyük kurtuluş savaşı mücadelesiyle bu toprakları bizlere miras bırakan başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, tüm şehitlerimiz ve ebediyete uğurladığımız gazilerimize şükranlarımızı sunarız. Allah mekânlarını cennet eylesin? şeklinde ifadeler kulandı.



Anahtar Kelimeler: TARiHi ZAFER