TARİHİ ŞAHRUH KÖPRÜSÜNDE İNCELEME

29.01.2016 10:03:31

Anadolu´ya göçen insanların ilk durağı olan Sarıoğlan´ın Karözü beldesinde bulunan tarihi Şahruh köprüsünde, Kayseri Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü´nden sanat tarihçisi Zeliha Özbek ile peyzaj mimarı Filiz Özyalçın Özüberk, zarar-onarım inc

Anadolu´ya göçen  insanların ilk durağı olan Sarıoğlan´ın Karözü beldesinde bulunan tarihi Şahruh köprüsünde, Kayseri Kültür Varlıkları  Koruma Bölge Müdürlüğü´nden  sanat tarihçisi Zeliha Özbek ile  peyzaj mimarı  Filiz Özyalçın Özüberk, zarar-onarım incelemesi yaptı.

Kültür Varlığı olarak tescilli Şahruh köprüsünün, Karaözü çıkışı köprü başında meydana gelen kazadan sonra  duvarlarının zarar görmesi üzerine Sarıoğlan Belediyesi, Kayseri Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğüne başvurarak, yıkılan ve zarar gören bölgelerle, diğer köprü ayaklarında inceleme yapılmasını istedi. Bunun üzerine Sarıoğlan´a gelen  Zeliha Özbek ile Filiz Özyalçın Özüberk başkan Ali Osman Yıldız´ı makamında ziyaret etti. Fen İşleri Müdürü İhsan Abbasoğlu´nun da bulunduğu ziyaret sırasında, bölgedeki  diğer kültür varlıklarının durumu da ele alındı.

Daha sonra  sanat tarihçisi  Zeliha Özbek ile peyzaj mimarı Filiz Özyalçın Özüberk tarihi Şahruh köprüsü çevresinde ve zarar gören bölgede inceleme yaptı. Bu incelemede sık sık fotoğraflar çekilerek rapor öncesi belgelendirme yapıldı. Köprünün zarar gören bölge ve diğer eksikliklerinin yapılması ve onarımı amacıyla düzenlenecek raporun kurulda  onaylanması beklenecek.