?Tarihi Eserlere sahip çıkıyoruz?

14.07.2015 10:21:58

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, tarihi mekanların korunması ve gelecek nesillere aktarılması için üzerlerine düşen her türlü gayreti gösterdiklerini söyledi.

 

        

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Mimarsinan Parkı içinde bulunan Kalaycıoğlu Cami´nin bozulmaması, korunması ve yeniden kazandırılması için proje hazırladıklarını ve restorasyonuna başladıklarını belirterek          Başkan Yardımcısı Mehmet Everekli ve İmar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Nuralan´la birlikte çalışmaları yerinde inceledi.

 

Restorasyon çalışmalarıyla ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkililerinden bilgiler alan Başkan Çolakbayrakdar, ?          18. yüzyılda yapılmış Kalaycıoğlu Cami Kayseri´nin önemli bir değeridir. Kocasinan Belediyesi sınırları dahilindeki tarihi mekanların korunması, yenilenmesi ve güzelleştirilmesi adına çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Belediye olarak asli görevlerin yanı sıra tarihi eserlerimizin bakımı ve temizliği gibi işleri de yapıyoruz. Bu tarihi yapının restorasyonunu 301 bin liraya ihale ettik. Çalışmalar başladı, şimdi de Kalaycıoğlu Cami´nde gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarını incelemek ve yetkili arkadaşlardan bilgiler almak için geldik. Geçtiğimiz yıl Vakıflar Bölge Müdürlüğü´yle yaptığımız protokol neticesinde çalışmalara başlandı. İnşallah aslına uygun olarak restore edilerek en kısa sürede hizmete sunulacak. Bizler de  tarihi değerlerimizi korumak, geleceğe taşımak adına şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz? şeklinde konuştu.