TARiH SERGiLENiYOR

18.11.2016 09:56:35

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanan ?Geçmişim Geleceğim Projesi? çerçevesinde, Hacılar Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesinde tarih sergisi açıldı.


Geçmişte kullanılan araç ve gereçlerin tanıtımının yapıldığı sergiye Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahri Herdem, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Yusuf Kendirci, ?Tarih derslerinde sıkça adının anıldığı ama öğrencilerimizin çoğunun hiç görmediği eşyalar, derlenerek okul içerisinde öğrencilerimizin bilgisine sunuldu. Burada amacımız, geçmişte kullanılan araç ve gereçleri unutturmamak, zorlukların farkına varıp imkânlarımızı en iyi şekilde değerlendirmektir. ? dedi.
Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici´de, ?Biz geleceğimizi yetiştirirken, geçmişimizdeki birikimlerimizi de geleceğimize aktarmamız gerekiyor. Çocuklarımızın, kültürümüzün bizlere nasıl katkılar sağladığını anlamaları açısından bu proje çok önemli. Bu tür sergilerle çocuklarımız, geçmişte kullandığımız birçok aleti tanıma fırsatı buluyorlar. Burada emeği geçenlere teşekkür ediyor başarılar diliyorum.? Şeklinde konuştu. (KB)



Anahtar Kelimeler: TARiH SERGiLENiYOR