TALAS`TA GERİ DÖNÜŞÜM BİLİNCİ PROJESİ

3.03.2015 10:34:09

Talas Belediyesi tarafından vatandaşın geri dönüşüm bilincinin geliştirilmesi için "Mahallemi Seviyorum Geri Dönüşümü Destekliyorum Projesi" başlatıldı.

 Talas Belediyesi tarafından vatandaşın geri dönüşüm bilincinin geliştirilmesi için "Mahallemi Seviyorum Geri Dönüşümü Destekliyorum Projesi" başlatıldı. Projeyle temiz çevre ile kaynakların etkin kullanımı amaçlanıyor.

            Proje, pilot bölge olarak Talas`ın en yüksek rakımlı Cebir Mahallesi`nde kadınlara ve çocuklara verilen eğitimle başladı. Önce ilkokulda çocuklarla başlayan eğitimde Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı geri dönüşüm görevlileri, projenin önemini anlattı. Çocuklara pil, elektronik atık, atık yağ ve plastik atıkların çevreye verdiği zararlar anlatılarak bunların toplanması için poşetler dağıtıldı.

            Daha sonra Cebir Kur`an Kursu`ndaki kadınlara geri dönüşüm anlatıldı. Pet şişe gibi plastik maddelerin doğada 400 yılda kaybolduğuna dikkat çeken görevliler, atık yağların da çevreye verdiği zararlara değindi. Ardından kadınlara geri dönüşüm maddelerini toplamaları için poşetler ve bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

            Su ve toprağın korunması gerektiğini belirten mahalleli kadınlar ise projeye sonuna kadar destek vereceklerini söyleyerek evlerinden getirdikleri atıkları görevlilere teslim etti. Mahalle muhtarı Mithat Kocamaz ise projenin kendi mahallesinden başlamasının mutluluğunu yaşadığını belirterek, görevlilere teşekkür etti.

            Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, geri dönüşümün gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir çevre bırakılması için gerekli olduğunu ifade ederek, "Talas merkezde 60 bin dairede geri dönüşüm hizmeti vermek için çalışmalara başladık. Şuanda 18 bin daireye hizmet veriyoruz. Amacımız yeni bağlanan mahallelerimiz de dahil ilçe genelinde geri dönüşümü sağlamak. Bu proje diğer mahallelerimizde de devam edecek" dedi.