TALAS´TA KEYİF MEKANLARININ İLKİ AÇILDI

21.10.2015 10:31:01

Talas Belediyesi´nin Mevlana Mahallesi Halef Hoca Caddesi üzerindeki yaşam parkında yeniden düzenleyerek restoran ve kafe hizmeti vereceği ilk sosyal tesisin açılışı gerçekleşti.


Sosyal tesislerin yeniden düzenlenerek keyif mekanları olarak vatandaşa hizmet vermesi planlanan ilk yerin açılışında konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, "Talas Belediyesi olarak birçok teknik hizmetlere imza atıyoruz. Camiler, okullar, sağlık ocakları, asfalt, yol, kilit parke, spor tesisi çalışmalarımız devam ediyor. Buna ilaveten sosyal hizmetlerimiz de sürüyor. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz tesisimiz restoran ve kafe olarak hizmet verecek. Yaklaşık 300 bin TL harcama yapıldı. Sabah kahvaltısından başlayıp gece geç saatlere kadar hizmet verecek. Burası restoran ve kafe olarak hizmet verecek belediyemizin ilk tesisi. Bir hafta boyunca yüzde 20 indirim olacak" dedi.
İkinci tesisin de müjdesini veren Başkan Palancıoğlu, "Kısa zaman sonra Ali Saip Paşa Sokağı´nın üstünde Esma Hatun adı altında kongre merkezi ve restoran olarak hizmet verecek. Belediye olarak yine farklı bir çalışma yaptık. Önümüzdeki günlerde Muhsin Yazıcıoğlu Parkı´nda açılışını yapacağımız öğleden sonra başlayıp gece 03.00´e kadar hizmet verecek iki fayton büfe ızgara çeşitleriyle çalışacak. Dolayısıyla gece yarısına kadar hayatın canlı yaşandığı Talas, belediye hizmetlerini de o saate kadar alacak" diye konuştu.
AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Kadir Can Gökalp, "Halkımızın özellikle bizim gibi engellilerin bu tür sosyal yerlere çok ihtiyacı var. Bu hizmetlerinden dolayı başkanımıza çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, "Belediye programı olunca gözümün içi gülüyor. Çünkü senelerce bu işi yapmanın, hizmet etmenin, bir eseri ortaya çıkardıktan sonra ondan istifade eden insanların yüzünün tebessümünün -Allah razı olsun- demesinin keyfi başka. Bunu senelerce yaşadım. 1994´te ilk aday olduğumuzda neler söylediğimi iyi hatırlıyorum. Zaten notlarımı da kolay kolay hiç atmam. O dönemde içinde bulunulan ortam sıkıntılı olduğu için hep şunu demiştik: Biz inşallah belediyeye gelip hizmet belediyeciliği yapacağız, ideolojik davranmayacağız. Sağ-sol belediyeciliği çatışmalarıyla insanlar yoruldu. Kayseri´de bir kısım mahallelerin kendilerine oy vermedi diye asfalttan mahrum kaldığını biliyorum. Bir kısım mahaller kendi adamları tarafından gecekondulaşmaya izin verilerek talan edildi. Bir kısım mahalleler ise polisin giremediği ´kurtarılmış mahalle´ ilan edildi. Böyle bir ortamda biz iş başına gelirken herkese hizmet ederek başladık." dedi.
Özhaseki, şöyle konuştu: "Bugün sabah Ulaştırma Bakanımızdan hızlı tren müjdesini aldık. Daha doğrusu Sayın Başbakanımızın talimatları üzerine ihaleler yapılmıştı. Bir yıl içinde projeler teslim edilecek, ihalesi yapılacak. Buradan Ankara hiç durmaksızın aktarmasız 1,5 saat sürecek. Sonra Büyükşehir Belediyesi´nin tarım makineleri dağıtım törenine katıldık. Daha sonra bizim belediyeler Cırgalan´da okul yaptırıyor oraya katıldık. Aslında bunların hiçbirisi belediyelerle ilgili değil. Erciyes´teki bacasız sanayi yapıyoruz, dünyanın hiçbir yerinde belediye işi değil. Stadı, Yamula Barajını bu mantıkla yaptık. Yıllarca Kayseri´ye sahip çıkma, insanların refahını ileri taşımak için çabaladık."