TALASLILAR "DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ"NDE YÜRÜDÜ

5.10.2015 17:06:30

Talas´ın önemli sosyal projelerinden "Sağlıklı Yaşam Projesi"ne katılan vatandaşlar, "4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü"nde 5 kilometrelik parkurda ter attı.


Ali Dağı eteklerindeki Yamaçparaşütü İniş Alanı´nda kadın-erkek, genç-yaşlı her kesimden vatandaş, kayıt masasında yürüyüş için kayıtlarını yaptırdıktan sonra harekete geçti. Parkur Bahçelievler Mahallesi, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı, Talas girişi, Atatürk Bulvarı, Cemil Baba Caddesi, Tepebağlar Caddesi, Komando Caddesi ve tekrar başlangıç noktasını kapsadı.
5 kilometre boyunca tempolu yürüyüşün ardından 1,5 ay önce başlayan proje hakkında değerlendirmelerde bulunan vatandaşlardan kimi şimdiye kadar 2, kimi de 6 kilo verdiğini söyledi. Üç ay boyunca sürecek "Sağlıklı Yaşam Projesi" kapsamında "Obeziteye Dur De" sloganıyla hareket eden vatandaşlar, projeyi başlatan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu´na teşekkür etti.
Başkan Palancıoğlu, sağlıklı yaşam için obeziteye karşı başlattıkları savaşta toplumun her kesiminden yoğun katılımın olduğunu belirterek, sporun ve sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti.