TALAS`IN YUKARI MAHALLELERİNE 9 FIRIN

25.05.2015 16:40:01

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde mahalleye dönüşen yukarı yerleşim yerlerine 9 adet mahalle fırını yapacaklarını açıkladı.




Başkan Palancıoğlu, başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte yukarı mahallelerden Cebir, Ortakavak, Örencik, Süleymanlı, Yamaçlı, Yazyurdu, Yazılı, Alaybeyli, Koçcağız, Çevlik, Sakaltutan ve Kamber`i ziyaret etti. Mahalleli tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Palancıoğlu, Koçcağız`daki durağında yeni bağlanan mahallelere yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Başkan Palancıoğlu, bir hafta önce mahallelerin önemli sorunlarından birini çözüme kavuşturduklarını belirterek, "Kayseri`de ilk kez Talas`ın yeni bağlanan mahallelerinde Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle 1,8 TL`lik tek bilet fiyatına ilçe merkezine yolcu taşıyoruz. Daha önce 10 TL`yi bulan ulaşım ücretiyle vatandaşımız artık daha ucuza ilçemize gelip oradan raylı sisteme binerek şehrin istediği yerine gidebiliyor" dedi.
Sabah ve akşam yapılan bu seferlerin vatandaştan olumlu tepkiler aldığını ifade eden Başkan Palancıoğlu, "Büyükşehir Belediyemiz ile görüşüp vatandaşımızın öğlen seferleri konusunda da uygun olanı yapmaya çalışacağız. Hemen halihazırda çözülecek bir konu değil, çünkü Büyükşehir Belediyesi`ne 16 ilçe bağlandı ve onların da ulaşımla ilgili sorunlarını çözmeye çalışılıyor. Çok şükür yeni bağlanan mahallelerimizin ulaşım sorunu çözdük. Mahallelerimizin diğer ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalarımız sürüyor." diye konuştu.
Başkan Palancıoğlu, eskiden köyken mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin her türlü ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını anlatarak, "Yeni bağlanan mahallelerimize asfalt, yol, kilitli parke ve ulaşım gibi hizmetlerin yanında fırın da yapacağız. Bu kapsamda Haziran sonunda ihaleye çıkarak 9 adet mahalle fırınını vatandaşımızın hizmetine sunacağız. İsteyen vatandaşımız fırını kendisi yakarak ekmeğini, yufkasını ve çeşitli yiyecek ihtiyacını giderecek." ifadelerini kullandı.