TALAS´IN EN ŞİRİN CAMİSİ AÇILDI

17.12.2017 00:05:48

7 ayda tamamlanarak Mevlana Mahallesi´nin bir açığını giderecek olan Medine-Sami Elmacıoğlu Cami Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin katılımlarıyla açıldı.

 

Mevlana Mahallesi Selçuklu Evi yanında yapımı tamamlanan caminin açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Vali Süleyman Kamçı,  Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, İl Müftüsü Şahin Güven, AK Parti Talas İlçe Başkanı Kerem Ekici, hayırsever Kemal Elmacıoğlu, ailesi ve çok sayıda davetli katıldı.

Göreve geldiği günden beri Talas´ın ihtiyacı olan bir çok hizmeti hayata geçirdiklerini söyleyen Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, ?Mevlana Mahallesi 65 bin nüfusu ile şuan da Kayseri´nin en kalabalık nüfusuna sahip mahallesi. Burada şuanda yoğun bir inşaat çalışması var. Bu inşaatların tamamlanması ile yaklaşık 100 bin nüfusa hitap eden bir mahalle olacak. Şuan da Talas´ta 8 tane caminin temelini attık ve 6. camimizi de bugün açıyoruz. Hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Nasip olursa bir ay içerisinde yine bir hayırseverimizin desteğiyle yaptığımız Müşerref-İsmail Yapıcı Camimizin açılışını yapacağız. Mayıs ayında ise Nuri Efendi Camimizin açılışı ile birlikte bu 8 camimizin açılışını tamamlamış olacağız.? dedi.

?İnşallah 3 yeni camimizin çalışması daha var. Bunlarla birlikte nasip olursa görev dönemimin sonunda Talas´a 11 yeni cami kazandırmış olacağız.? Diyen Başkan Palancıoğlu,  ?Talas´ta sadece cami yapmıyoruz. 6 okulumuzun da açılışını yaptık. İnşallah şimdi yeni okulların temelini atmaya başlıyoruz. 4 sağlık ocağını da Talas´a kazandırdık. Talas her şeye layık. İnşallah bundan sonrada çalışmalarımıza devam edeceğiz. Caminin yapımında katkısı olan hayırsever Kemal Elmacıoğlu´na teşekkür ederim. Mevlana Mahallesine hayırlı olmasını dilerim. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar belli. İnşallah bu camide birlik ve beraberliğimizi pekiştiren kaleler olacak.?

Talas Belediye Başkanına çalışmaları için teşekkür eden Hayırsever Dr. Kemal Elmacıoğlu ise, ?Rahmetli annem ve babam adını verdiğim bu ibadethane mütevazi bir bütçeyle yapıldı ama şirin bir cami oldu. Yapımında emeği gecen herkesten Allah razı olsun. Yer seçimden bu yana caminin inşatında da hiçbir zaman ilgisini ve alakasını kesmeyen Talas´ın dinamik, çalışkan Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu´na ve ekibine teşekkür ederim.? diye ifade etti.

Bir bölge planlanacağı zaman öncelikle ele alınması gereken konunun  sosyal donatı alanları olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ?Mustafa başkanımız göreve başladığından bu yana  hem okul yeri anlamında hem yeşil alan hem  

ibadet hem de sağlık konularında  güzel projelere imza atıyor. Rabbim  cemaatini bol ve daim etsin. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.? dedi. 

Açılışta bir konuşma yapan AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ise, ?Öncelikle hayırseverimiz Kemal beyin şahsında bütün hayırseverlerimizin hayırlarını Cenab-ı Allah kabul buyursun. Bu caminin yapılması ne kadar önemliyse içinin doldurulması da bir o kadar önemlidir. Camimizin Talas´ımıza, Kayserimize ve hayırlı mübarek olmasını temenni ediyorum.? diye konuştu.

Medine-Sami Elmacıoğlu Camisinin Kayseri´ye hayırlı olmasını dileyen Vali Süleyman Kamçı, ?Talas Belediyemize ait arsa üzerine değerli hayırseverimiz Dr. Kemal Elmacıoğlu tarafından yaptırılan cami 7 ay gibi çok kısa bir süre içerisinde tamamlanmış. İlimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun.? şeklinde konuştu.

?Bu şehirdeki hayırseverler  kadar hiçbir şehirde hayırsever görmedim.? diyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ?Bu şehirde 3 tane üniversite var. Erciyes Üniversitesi Rektörlük binası hariç tamamını hayırseverler  yaptırdı.  Bütün camilerimizin okullarımızın üstlerine baktığımızda bir hayırseverin ismi var. Allah hepsinden razı olsun. Değerli hayırseverimizi tebrik ediyorum. Kazancı helalmiş ki  helal yoldan kullanmış ve buraya aktarmış. Cenab-ı  Hak hepimize hayır işlemeyi nasip etsin. Elimizde bulunan imkanlarla bu güzel hizmetleri yapıp rabbimizin rızasını kazanmayı nasip etsin.? dedi. 



Anahtar Kelimeler: TALAS ŞİRİN CAMİSİ AÇILDI