Süslü kadınlar pedal çevirecek

24.09.2016 08:41:06

İlk kez 2013 yılında ?Dünya Otomobilsiz Kentler Günü? etkinliği çerçevesinde yapılan ?Süslü Kadınlar Bisiklet Turu? Kayseri´ de ilk kez yarın saat 18.00´de Cumhuriyet Meydanı´nda yapılacak.

n Türkiye´de 20 ilde eş zamanlı gerçekleştirilecek etkinliğe katılmak isteyen kadınlar için tek şart kendilerinin ve bisikletlerinin süslenmesi olacak.
Kayseri Süslü Kadınlar temsilcisi Fatoş Yıldırım, kadınların bisikletleriyle Kayseri sokaklarında gönül rahatlığıyla binebilmesi için kentte böyle bir etkinliğe imza atmak istediklerini söyledi. Etkinliğin kalabalıklaşan kentlerdeki egzoz dumanına dikkat çekmek için yapıldığını hatırlatan Yıldırım, ?Bisiklete herkesin binebildiğini, hatta çok güzel bindiğini, o da yetmezmiş gibi süslü püslü bindiğini göstermek için Otomobilsiz Kentler Günü´nde her yıl süslü kadınlar süslü bisikletleriyle yollara çıkıyor. Yarın saat 18.00´de Cumhuriyet Meydanı´nda sizleri bisikletlerinizle bekliyoruz. Süslü Kadınlar bisiklet turu, gönüllü kadınlar tarafından düzenlenen bir farkındalık etkinliğidir. Normal zamanda yapamayacağı bu tarz çıkış kadınlar için bir fırsat olacak ve Kayseri sokakları yarın renkli bir görüntüye sahne olacak. Kadınlar en güzel kıyafetlerini giyerek, bisikletlerini çiçeklerle ve kurdelelerle süsleyerek şehrin ana caddelerinde pedal çevirdikten sonra ?şehirlerde egzoz kokusu yerine parfüm kokusu olsun´ konulu basın açıklaması yapacağız? şeklinde konuştu.
Tura çocuklar ile katılabileceğini dile getiren Fatoş Yıldırım, ?Süslü Kadınlar Bisiklet Turu´na çocuğunuzla katılabilirsiniz. Ancak çocuğunuz ve kendi güvenliğiniz için kalabalık grubun kenarında veya sonunda çocuğunuzun bisiklet sürüş temposunda ilerlemeniz gerekecek. Çocuğunuz 7 yaşından küçük ise ve siz çocuk için taşıma koltuğu kullanıyorsanız o zaman yine yavaş bir tempoda ilerleyin ve grubun ortasında olmaktan kaçının? şeklinde uyarıda bulundu. Haber: Ayşenur Sarıkaya