SÜRPRİZ YOK ÇELİK BAŞKAN

16.02.2015 11:13:59

Mehmet Özhaseki'nin milletvekili aday adaylığını açıklaması ile boşalan Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik seçildi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü olarak Belediye Başkanlığı seçimi için, Belediye Meclis Salonu’nda toplandı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Bekir Yıldız başkanlığında yapılan toplantıya, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, diğer ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldı. Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti Mustafa Çelik’i, Milliyetçi Hareket Partisi ise Dursun Ataş’ı aday gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi ise aday çıkarmadı.

AK Parti fire verdi

Sandıktan çıkan sayı ise şaşırttı ve AK Parti’de iki kişi fire verdi.  68 meclis üyesinin sandığa gittiği başkan seçiminde 48 oyu Mustafa Çelik alırken, 19 oy da Dursun Ataş’a verildi. Üyelerden birisi ise boş oy kullandı. 51 AK Parti, 17 MHP ve 1 CHP’li üyenin oy kullandığı seçimlerde, MHP’ye 19 oy çıktı. Bu nedenle AK Parti’nin iki oyu MHP’ye verilmiş oldu.

Tepkiyle başladı

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bekir Yıldız, “Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki milletvekilliği aday adaylığı istifasını etti. Belediye Meclis üyeleri bugün burada kendi aralarından yapacak seçimle belediye başkanımızı seçecektir. Seçimi sonlandırdıktan sonra sonuçları Vilayete bildireceğiz” diyerek seçim hakkında bilgiler verdi. Oy pusulalarına el yazısıyla adayın isminin yazılacak olması, meclis üyeleri tarafından tepki topladı. Bur meclis üyesi Kayseri’nin yalnızca birkaç kişi ile yönetildiğini belirterek, “Kayseri’ye Ankara mı yönetiyor, yoksa birkaç kişi mi yönetiyor. Kim kime oy verdi bunu öğrenmek için pusulaları el yazısı ile yazdırıyorsunuz. Paravanın arkasına irade bu durumda yansımayacak. Adaylar da burada bir konuşma yapmalı” diyerek tepki gösterdi.  Bu tepkiler altında başlayan Meclis Toplantısı’nda oyları saymak için Mustafa Palancıoğlu tasnif heyeti için görevlendirildi. Ardından meclis üyeleri sandığa gitti.

Yapılan sayım sonrasında AK Parti`nin adayı Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 48 oy alarak ilk turda Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. MHP`nin adayı Dursun Ataş ise 19 oy aldı. Bir oy ise boş çıktı. 

“Nöbet yeri değişimi yaşıyoruz”

Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Mustafa Çelik, yeni bir başlangıç yaşamadığını belirterek, “Bir nöbet yeri değişimi yaşıyoruz. Yaklaşık 10 yıldır,  2014’ten bu tarafa Kocasinan Belediyesi`nden başlayan Başkanlık nöbetini Büyükşehir`de tutacağız. Allah kazasız belasız nöbetimizi tamamlamayı nasip etsin. Kocasinan Belediyesi Başkanlığı’nı devraldığım gün, ‘Şimdiye kadar 8 kişilik bir ailenin reisiydim, bundan sonra 370 bin kişinin reisiyim’ demiştim. Bu günden sonra da bir milyon 378 bin kişinin reisiyim. Bugünkü seçim öncesi değerlendirme ve istişare sürecinde teveccühlerini esirgemeyen ve bizleri destekleyen başta Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Abdulhamit Gül’e,  her zaman yanımızda olan Bakanımız Taner Yıldız`a, Kayseri’yi Türkiye’de örnek bir hale getiren olan Özhaseki Başkanımıza, Kayseri’nin ağabeyi Bekir Yıldız’a, Memduh Büyükkılıç’a ve tüm herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Hizmet bayrağını daha yukarılara taşıyacağını söyleyen Çelik, “Peygamber Efendimiz `Bir gün adaletle yönetmek 60 yıl nafile ibadetten hayırlıdır` diyor. Bizler Rabbimizden hep dosdoğru olmamızı, adil ve insaflı olmamızı ve cennet kokusundan ayırmamasını diliyoruz.  nasip etmesini istiyoruz. Allah`tan bu kutsal görevde haktan ve adaletten ayrılmadan şehrimize hizmet etmek için güç, kudret ve sabır vermesini istiyorum. Özhaseki Başkanımız`dan devraldığımız hizmet bayrağını daha yukarılara taşıyacağız. Birlik ve beraberlik ile Kayseri için çalışacağız. Mecliste gerek kendi partim gerekse MHP ve CHP’li arkadaşlarla tüm Kayseri için çalışacağız.  Bu gün Büyükşehir`i devralıyoruz. Bizim hedefimiz de Kayseri`yi büyütmek olacaktır. Hep birlikte eğitimde, sanayide, ticarette Kayseri’yi büyütmek bizim birinci görevimiz olacak. İnsanlarımızın hayatını kolaylaştıracak, Kayseri`yi daha konforlu bir şehir haline getirmek hedefimiz olacak. Asıl önemlisi dikey değil yatay gelişimi sağlayarak insanları doğduğu topraklarda doyurmak için ana hedefimiz olacaktır. İlçelerimiz ana hedefimiz olacaktır” ifadelerinde bulundu. 

“Allah güç, kuvvet ve sabır versin”

Konuşmasında sık sık sabır vurgusu yapan Çelik konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“Kayseri`yi bir dünya kenti haline getirmek nihai hedefimiz olacaktır. Hedefleri tutturmak bizim için kolay olacaktır. Sıfırdan bir belediye yok hazır kurulu bir tezgâh var. Bütün belediyeler arasında en itibarlı bir belediye var. Adeta kendi dükkânımızı açıyormuş gibi harama bulaşmadan adil olarak yönetmeye çalışacağız. Bütün bu işleri yaparken yenilikçi ve değişimci olacağız. İnşallah Kayseri için hep birlikte koşacağız ve şehrimizi coşturacağız. Özhaseki Başkan gibi boş duran değil koşturan belediye başkanı olacağız. Bu görevi bana verenleri mahcup etmeyeceğime, kendim için değil kentim için çalışacağıma söz veriyorum. Bu birliğimizi ve beraberliğimizi hayırlı çalışmalara için kullanacağız. Allah güç, kuvvet ve sabır versin diye dua ediyoruz."

Haber:Dilek Bolat