SÜRPRiiZ!

25.11.2015 10:40:14

Kayseri, bakanlık beklentisinde ters köşe oldu. Beklenti Mehmet Özhaseki ve Taner Yıldız´dı, sürprizi, Mustafa Elitaş Ekonomi Bakanı olarak yaptı.

 

 

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu Başbakanlığı´nda kurulan 64. hükümeti onayladı. Yaklaşık 1 saat 40 dakika süren görüşmenin ardından Başbakan Davutoğlu´nun açıkladığı yeni kabinede, Kayseri´de beklentilerin tersine büyük bir sürpriz yaşandı. Mehmet Özhaseki ve Taner Yıldız isimlerinden birini ?bakan? olarak bekleyen Kayseri kamuoyu tek kelimeyle ?ters köşe? oldu. Açıklanan kabinede 1 Kasım Seçimleri´nde AK Parti Kayseri listesinin üçüncü sırasından TBMM´ye giren Mustafa Elitaş, Ekonomi Bakanı oldu.

  Parti tüzüğünde yer alan ?üç dönem? kuralı nedeniyle 7 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olamayan, ancak 1 Kasım´da Meclis´e giren Elitaş, kabinin açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, ?Bana da sürpriz oldu? dedi. Elitaş, Bakanlık için hiç "sinyal" almadığını da kaydeden Elitaş, atanmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi, önceki bakan arkadaşının bıraktığı yerden çalışmalara aynen devam edeceklerini vurgulayarak, "Onun getirdiği bayrağı daha da ileriye taşıyacağız, vatana millete hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. 

  MUSTAFA ELİTAŞ KİMDİR?

Mustafa Elitaş, 1957 yılında Kayseri´de dünyaya geldi. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Nuriye´dir. İlk, Orta ve Lise Öğrenimini Kayseri´de tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü´nden mezun oldu.

Bir firmada Öğrencilik dönemindeyken 2 yıl muhasebe ve pazarlama biriminde çalıştı. 1983-2000 yılları arasında özel bir şirkette genel müdür ve yönetim kurulu başkanlığı yaptı. 2001 yılından sonra kendi işyerini kurup çalıştı.

 

SİYASİ KARİYERİ

 

1994 yılında Anavatan Partisi´nden Belediye Başkanlığı için aday oldu. Türkiye İhracatlar Meclisi´nde, Elif TV yönetim kurulunda, Sanayiciler Derneği, Mülkiyeler Birliği, Huzur Evi Derneği, Sanayi Odası, KAYSİAD gibi pekçok dernek ve kuruluşun yönetim üyeliklerinde bulundu. TBMM 22., 23. ve 24. Dönem Kayseri Milletvekilliği  ve Grup Başkanvekilliği yaptı. İyi düzeyde İngilizce bilen Elitaş, evli ve 4 çocuk babasıdır

 

  ÇOK MUTLU OLDUK

 

  AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden de, 64. Hükümet kabinesinin açıklanması ve Mustafa Elitaş´ın Ekonomi Bakanlığı görevine getirilmesinin ardından, haber merkezimize açıklama yaptı. Özden,  AK Parti adına Kayseri´den TBMM´ye giden tüm vekillerin bakanlık görevini yürütebilecek liyakatta olduğunu vurgu yaptı ve ?Büyük mutluluk duyuyoruz. AK Parti hükümetlerinin her döneminde Kayseri kabineye bakan vermişti, şimdi de öyle oldu. Sayın Elitaş´ın bakanlığı ile büyük mutluluk duyuyoruz. Memleketimize, milletimize, vatanımıza hayırlı olsun? temennisinde bulundu.



Anahtar Kelimeler: SÜRPRiiZ