SURİYE´YE 7 TIR SÜT

2.01.2017 09:47:03

Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği, Suriye´ye yardım topladı. 7 tırdan oluşan 200 ton yardım zor durumda bulunan Suriye´lilere dağılmak üzere yola çıktı.

Kayseri Uluslar arası Öğrenci Derneği (KUDER) tarafından 7 TIR ve 200 tondan oluşan yardım konvoyu düzenlenen törenin ardından Suriye´ye gönderildi.
KUDER Başkanı Mücahit Bulut, 200 ton yardımın yola çıktığını söyledi. Bulut, Suriye´gönderilen yardımla ilgili şunları söyledi:
?Dünya tarihinde görülmemiş bir zulüm ve vahşet bugün Suriye´de yaşanıyor. Yanı başımızda, gönül coğrafyamızın tam ortasında yer alan Suriye´de yaşananlar karşısında insanlık susuyor. Çaresizliğe mahkum edilmiş yüz binlerce insan ölüm sırasının kendisine gelmesini bekliyor. Bizle Rabbimizin Kuran-ı Kerimin´de Hz. Peygamberin birçok Hadis-i şeriflerinde ifade ettiği gibi ?İslam Kardeşliği"e Ümmet Olma Şuuru? ile yaşanan bu vahşete sessiz kalmamak için elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştık.Bu vesileyle hayırsever kardeşlerimizin desteği ile 7 Tırlık süt yardımını Suriye´ye göndermek üzere hazırladık.TIR´lardaki sütler Suriye´deki mağdur çocuklara dağıtılacak. İçerisinde yaklaşık 200 ton süt var. Anne sütüne hasret kalmış mazlum çocukların bu yoksunluklarını bir nebze de olsa gidermek amacıyla tırlarımızı gönderiyoruz.İnşallah hayırlara vesile olur.? dedi.
KUDER Eğitim Sorumlusu Ömer Arif;? Bu yardımlar İnşallah kazasız belasız ihtiyaç sahiplerine ulaşır.Vesile olan kardeşlerimizden Allah razı olsun. Asıl temennimiz ve duamız Suriyeli çocukların Suriye´de annelerinin yanında sütlerini yudumlamasıdır.Rabbim inşallah o günleri görmemizi de nasip eder." dedi.
(Kurum Bülteni)



Anahtar Kelimeler: SURİYE