Suriyelilerden sergi

4.03.2016 09:11:50

Kayseri Suriyeliler Ensar Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Suriyeli ustaların tablolarının sergilendiği hat ve resim sergisi vatandaşları ağırlamaya devam ediyor.

 

 

Suriye´den ilimize gelen ustaların yaptığı hat sanatı ve savaş resimleri Kayseri Suriyeliler Ensar Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından sergileniyor. Hunat Hatun Kültür Merkezi´nde açılan sergide 3 Suriyeli sanatçının eserleri vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide Suriye´de Güzel Sanatlar Okulunda öğretmenlik yapan Wasim Elhamdu´nun, savaş konulu resimler yapan Mahmut Jahjah´ın ve hat sanatı ustası olan Abdullah Elhac Hamza´nın eserleri yer alıyor.

Sergi hakkında bilgiler veren Kayseri Suriyeliler Ensar Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği başkanı Muzaffer Marangozoğlu, bu etkinlikle amaçlarının Suriyelileri Kayserililere tanıtmak olduğunu söyleyerek, ?Derneğimiz kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Suriyeli hattat ve ressam kardeşlerimizin eserlerinden oluşan hat ve resim sergisi açtık. Sergiyi açmaktaki amacımız Suriyeli kardeşlerimize karşı toplumumuzda ön yargılar varsa, olumsuz düşünceler varsa onları kırmak ve bu kardeşlerimizi farklı alanlarda tanıtmak. Bu kardeşlerimiz için hayat devam ediyor. Yine günlük işlerini yerine getiriyorlar. Hat sanatçısı hattını, ressam resmini, öğretmen öğretmenliğini yapıyor. Her biri üretmek istiyor. Başkalarına muhtaç olmaktansa bir şeyler ortaya koymak ve ?Ben varım´ demek istiyorlar. Amacımız bir yandan bu kardeşlerimizin kalplerini birbirlerine yaklaştırmak. Diğer yandan bizim halkımızla Suriyeli misafirlerimizi tanıştırmak, güzelliklerle buluşturmak. Maalesef bu kardeşlerimiz şimdiye kadar yardım alan ve yardım bekleyen olarak tanındı. Ama Suriyelilerin bu yönünü kimse görmedi. Yani bu kardeşlerimiz çok güzel şeyler ortaya koyabiliyor, üretebiliyor. Bunu göstermek istedik. Olumlu tepkiler aldık. Bu tür çalışmalarımızın devamı olacak? dedi.

Haber: Ayşenur Sarıkaya

 



Anahtar Kelimeler: Suriyelilerden sergi