SURİYELİ NÖBETİ

24.06.2015 10:33:15

Kayseri´de bir grup vatandaş, mahallelerinde yaşayan Suriyelilerin yaşlı bir adamla çocuğunu dövdüğünü iddia ederek, ellerinde sopalarla nöbet tuttu.


Kayseri´de Uğurevler Mahallesi´nde yaşayan vatandaşlar, 3 ay önce mahallelerine yerleşmeye başlayan Suriyelilerin, yaşlı bir adamla çocuğunu dövdüğünü iddia etti. Bu söylentinin mahallede yayılması üzerine ayaklanan mahalle sakinleri, ellerindeki sopalarla mahallelerinde nöbet tutmaya başladı.
Suriyelilere ilk geldikleri zaman yardım ettiklerini ama daha sonradan rahatsızlık verdiklerini iddia eden mahalle sakinleri, yetkililerden yardım istedi. Uğurevler Mahallesi´nde yaşayan Ufuk Akan, ?Sıkıntımız baya büyük bir sıkıntı. Göz ardı edilecek bir sıkıntı değil. 3 gün önce burada açtıkları dükkanlarının karşısında oturan bir arkadaşımızı 7 kişi ellerindeki demir sopalar ile dövmüşler. Babasını da dövmüşler. Darp raporu falan hepsi var. O günden sonra mahallenin gençleri durmadı. Dışarıya döküldü. Biz bunları mahallemizde istemiyoruz. İçlerinde iyi olanlarda var ama biz artık ne iyilerini nede kötülerini istiyoruz. 2-3 ay önce bu mahalleye gelmeye başladılar. Biz elimizden geldiği kadar maddi manevi her türlü desteği vermeye çalıştık. Herkes yardım etmeye çalışıyordu" ifadelerini kullandı.
Başka bir mahalle sakini ise, "Artık bu Suriyelilerin buradan gitmelerini istiyoruz. Biz her gün burada korku ile yaşıyoruz. Her gün tehditle yaşıyoruz. Bunların mahallemize bakkal açmaya ne yetkisi var. Çocuklarımız artık sokağa çıkamıyor. Gündüz bile dışarı çıkamıyoruz artık" dedi.
Polis ekipleri de, mahalle içerisinde geniş güvenlik önlemi aldı.

 

 

 



Anahtar Kelimeler: SURİYELİ NÖBETİ