SURİYE İÇİN 5 YARDIM TIR´I DAHA!

31.03.2017 17:11:57

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından başlatılan ?Halep´te İnsanlık Ölmesin!? yardım kampanyası kapsamında, bugün Kocasinan Müftülüğü Ahmet İNCİ Camii önünden 5 TIR Un yardımı, dualarla yola çıktı.

Yardım TIR´larının uğurlanması için tertiplenen programa İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin GÜVEN, İl Müftü Yardımcısı Mahmut Taşyapan, Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya ÇANKAYA, Melikgazi İlçe Müftü Vekili Zekeriya Köse, Cami görevlileri, Müftülük personelleri ve cemaatten çok sayıda vatandaş katıldı. Program sunumunu Melikgazi İlçe Müftülüğü´ne bağlı Saklıbahçe Camii İmam Hatibi Sadi ÖZMEN yaptı. Ardından Ahmet İNCİ Camii Müezzin Kayyımı Zafer AKÇAKOCA´nın Kur´an tilavetiyle devam edildikten sonra, İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin GÜVEN, uğurlama konuşmasını yapmak için kürsüye davet edildi. Konuşmasına Allahu Teâlâ´ya hamd ve Rasulullah Efendimiz´e salât-u selam getirerek başlayan GÜVEN, şunları kaydetti.

 ?Kıymetli mesai arkadaşlarım ve siz değerli hayırsever vatandaşlarımız!

Öncelikle Yüce Mevla, içinde bulunduğumuz Üç Aylar´ımızı ve Recep ayımızı bizlere ve Ümmet-i Muhammed´e hayırlı ve mübarek eylesin. Bugün, hem üç ayların ilk Cuması´ndayız, hem dün akşam Regaib Kandili´mizi idrak ettik hem de şimdi 5 tane TIR´ımızı; Halep´teki, el-Bab´daki, Cerablus´taki, Kalkamış´taki ve Azez´deki kardeşlerimize, en temel ihtiyaç ve gıda maddesi olan, ekmek yapabilmeleri için, onlara bir sıcak ekmek sunabilmek için UN TIR´larımızı yola çıkarıyoruz hayırlısıyla.?

 YARDIMLARIN ?BİR´İ DE ?BİN´İ DE BİRDİR

 

Orada bulunan hayırseverlerin yardımlarıyla bu tür organizeleri gerçekleştirdiklerini vurgulayan GÜVEN, sözlerine şöyle devam etti:?Bundan sonra, Kayseri´mizden her ay 10 TIR UN yardımını, bölgedeki mazlum, mağdur ve muhtaç kardeşlerimize ulaştıracağız inşallah. Bugün de bu ayki TIR´larımızdan 5 tanesini ayarladık ve hep beraber dualarımızla birlikte yola çıkaracağız. Bu yardımların toplanmasından ve aynı zamanda bütün aşamalarında emeği geçen kardeşlerime, arkadaşlarıma ve özellikle de Din Görevlisi kardeşlerime, sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Yine, bizlere, gerek Camilerimizde topladığımız yardımlar, gerekse bizzat Müftülüğümüze gelerek ?Ben, yardım yapmak istiyorum Hocam!´ diyerek yurdunda bulunan, TIR bazında yardımlar yapan kardeşlerimiz var. Onlara da sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Bu yardımların ?bir´i de ?bin´i de birdir. Hakk katında, hangisinin daha değerli olduğunu biz bilemiyoruz. Hangisinin ihlâs ve samimiyetle daha ağır ve yüklü bir sevap taşıdığını idrak edemiyoruz.?Kendilerine düşenin teşvik etmek ve hayırseverlerin yardımlarını yerlerine ulaştırmak olduğu gerçeğine dikkat çeken GÜVEN Hoca, sözlerini şöyle tamamladı?Yüce Mevla, bu TIR´larımızı, bu TIR´larımızın içindeki yardımları hayırla, kazasız ve belasız bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı nasip eylesin. Üç Aylar´ımızda, sizlerin vesilesiyle bu yardım faaliyetlerinin artarak devam edeceğini ümit ediyorum. Yüce Mevla, hepinizden razı olsun. O´na emanet olun.?İl Müftümüz GÜVEN´in konuşmasının akabinde, İl Müftü Yardımcılarından Mahmut TAŞYAPAN´ın yaptığı içten dualar ile program sona erdi. TIR´ların önünde vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çekildikten sonra, orada bulunanlar, 5 TIR´lık yardım konvoyunu içten dualarla ve el sallayarak uğurladılar.

(Kurum Haberi)

 

 



Anahtar Kelimeler: SURİYE İÇİN YARDIM DAHA