SÜPER NİNE

29.11.2016 09:41:07

2016 yılının temmuz ayında 96 yaşını geride bırakan ve Cumhuriyet ilan edildiğinde 4 yaşında olan Menevşe Çoşkun´un öyle bir istatistiği var ki!

Kayseri´nin Develi ilçesi, Yeniköy mahallesinde yaşayan 97 yaşındaki Menevşe Coşkun adlı kadın, dünyaya getirdiği 9 çocuk, 38 torun ve 17 torununun torunu görerek, şaşırtıcı bir istatistiğe imza attı.
Nüfus cüzdanına göre Cumhuriyet´in ilanından 3 yıl önce 1920 yılında doğduğu kayıtlara geçen Menevşe Coşkun, Mesut Coşkun ile yaptığı evlilikten 9 çocuk dünyaya getirdiğini anlatırken, ?Tüm çocuklarımın mürüvvetini gördüm. Sonrasında 38 torun, 17 torunumun torunu oldu. Torunlarımın torunlarından da 46 çocuk dünyaya geldi? diye konuşuyor.
2016 yılının temmuz ayında 96. Yaşını geride bırakan Menevşe Süper Nine, 1985 yılında eşini kaybettikten sonra Develi ilçesi Yeniköy mahallesinde yaşamını idame ettirdiğini ifade ederek, ?Savaş da gördüm, kıtlık da.? İfadelerini kullanıyor. Mustafa Kemal Atatürk´lü yılları da gayet iyi hatırlayan yaşayan tarih Menevşe Çoşkun´un sağlığı yerinde ve günlük ihtiyaçlarını kendisi karşılayabiliyor.
Süper Nine´nin oğlu Ahmet Coşkun ise, annesinin kendi isteği ile Develi´de yaşadığını ve her türlü ihtiyacının karşılandığını vurguluyor. Oğul Coşkun, ?Annem, tamamen kendi isteği ile eskiden köyken, şimdi mahalle olan Yeniköy´de yaşamayı tercih ediyor. Bizde, evlatları, torunları, torunlarının torunları olarak kendisini hiç yalnız bırakmıyoruz? ifadesini kullanıyor.
Oğul Coşkun, nüfus cüzdanının aksine, geçmiş dönemlerde yaptıkları araştırmalarda annesinin 100 yaşının üstünde olduğunu teyit ettirdiklerine işaret ederek, ?Allah başımızdan eksik etmesin? diyor.
(Memduh BORAZAN)



Anahtar Kelimeler: SÜPER NİNE