SUMUDİCA; "CEKETİMİ ALIP GİDERİM"

4.04.2018 16:15:44

Kayserispor Teknik Direktörü Marius Sumudica, ? Ben bir söz verdim, Kayserispor ligi ilk 8 takım arasında bitirecek. Eğer ligi 9 sırada bitirirsek ceketimi alır giderim? dedi.

Kayserispor Teknik Direktörü Marius Sumudica, ? Ben bir söz verdim, Kayserispor ligi ilk 8 takım arasında bitirecek. Eğer ligi 9 sırada bitirirsek ceketimi alır giderim? dedi.

Karpuzatan Kadir Has Tesislerinde düzenlendiği basın toplantısında açıklamalarda bulunan  Kayserispor Teknik Direktörü Marius Sumudica iddialı acıkmalarda bulundu.

Marius Sumudica, ?Hocanın, futbolcuların ve medyanın basın kuruluşlarının takıma yakın olması takıma iyi hissettireceğine inanıyorum.  Futbolda böyle şeyler oluyor bu sonuçlar alınabiliyor.  Arjantin milli takımı da İspanya´ya 6-1 kaybetti.  Borussia Dortmund, Bayern Munich 6-0 kaybetti. Kayserispor´da Fenerbahçe´ye kaybetti.  Hiç hoşuma giden bir şey değil.  Bu kötü dönemi çabuk atlatmamız lazım.   Cumartesi günü Trabzonspor ile oynayacağımız çok önemli bir maç var.  Dün ve bugün oyuncular ile görüştüm.  4 gün sonra başka bir maç oynayacağız.  İyi futbolla iyi sonuçlar aldığınız zaman kötü sonuçlar çok çabuk unutulabiliyor.  Bizde bunu yapmaya çalışacağız.  Trabzon´a gideceğiz, deplasmana oynayacağız. Mücadelemizi orada vereceğiz.  Benim için 6.sıradayız ligde. Bilmiyorum televizyonlarda neler öyle bir sıralama yapıldı.  Şuan 6.sıradayız. Trabzon´ gideceğiz, güzel bir futbolla iyi bir sonuçla dönmeyi hedefleyeceğiz. Tüm Türkiye´ye Kayserispor´un ligde aldığı yerin bir şans veya kaza eseri olmadığını göstereceğiz? dedi.

?Üç sene daha buradayım?

Maçtan sonra canım gerçekten çok sıkkın ve üzgündüm.  Bu normal bir şey.  Yenildiğiniz zaman acı çekiyorsunuz. 15 yıllık hocalık kariyerimde evimizde oynadığımız maçlarda hiçbir zaman böyle bir sonuç almadım. 5-0 gibi mağlubiyet.  Spontane bir kişiliğim var, doğru bir kişiliğim var.  Söylemek istediklerimiz doğru cümleler ile söylüyorum.  Maçın sıcaklığı ile olan şeylerdi.  Canım gerçekten sonuca çok sıkkındı ve üzülmüştüm.  Dün Erol Bedir başkanımızla bir toplantı vardı.  Çalışmamla ilgili memnuniyetini dile getirdi bana.  Takım hakkında uzun zaman konuştuk.  Bir teklif sundu önüme bende 2 yıl kontratımı uzattım.  Kayserispor şimdi yeni bir hocası var. 3 sene daha buradayım.

?Ben söz verdim?

Ben buraya geldiğimde geçen seneki yaşattıklarını yaşamamak istedim. Eğer ben kontrat imzalamadan önce eğer bu takım küme düşerse ben kontratımdan bir lira almadan terk edecektim.  Sizde hatırlarsanız herkesin önünde söz verdim,  ilk 8 arasında bitireceğimize. Eğer bu takım ligi ilk 8 arasında bitirmezse ben ceketimi alıp giderim.  3 sene kalmam burada.  Eğer ilk 8 arasında yer almazsak.  Eğer ilk 5 içinde bitirirsek 2 sene daha kontrat imzalayacağım.

?Trabzon maçı final maçımız?

Bunu başkana soralım.  Teklifi başkan sundu bana.  Ben başkandan kontrat istemedim.  Başkanımız her antrenmana geliyor.  Benim çalışma sistemimi gördü.  Herhalde bütün her şeyde benim hatam olmadığını gördü.  Kayseri şehrini çok seviyorum.  Ben bunu yalakalık olsun diye değil,  veya bir şey kazanmak için söylemiyorum.  3 senelik bir kontratım var.  Hiç bir şey sizin tarafınızdan kendimi göstermek için söylemiyorum.  Medyayı da karşıma almak istemiyorum aynı zamanda da.  Kimse dünyada medya ile bir şey kazanamaz.  Dünyanın başkanı olsa bile o bile kazanamaz.  Sumudica hiçbir şey kazanamaz.  Sadece çalışmak istiyorum.  Her şeyi ilk yarıdaki gibi devam ettirmek istiyorum.   Bir Anadolu takımını düşünün çok çabuk yukarı çıktık.  Bir şeyleri göstermek için zamana ihtiyacımız var.  Ana sınıfından bir çocuğu alıp direk üniversiteye kayıt edemezsiniz.  Bunun gibi düşünün.  Her şeyin bir zamanı var.  Adım adım ilerliyoruz.  Benim için 6 sırada olmak ve Kayseri için gerçekten güzel bir sonuç.  Eğer 5 sıra için yarışırsak daha da mutlu olurum.  Trabzonspor ile bir final maçımız var. 

?Her şey sıfırdan başladı?

Her şeyin sıfırdan başladığını söyledim. Yeni bir hoca ile yeni bir başlangıç yapacağımızı oyuncularıma söyledim.  Ama unutmamız gereken bir şey var.  Biz bu sonuçları aynı futbolcular ile aldık.  Kayserispor´un şuan 41 puanı var.  Hep beraberiz burada.  Herkesin burada Kayserispor´u sevdiğini biliyorum.  Bende çok seviyorum.  Herkes şimdi burada,  unutmayın ki gelecek sezon bu takım yine Süper Ligde olacak ve bunu hep beraber yapacağız. Medya, taraftarlarla ve oyuncularımda.  Biz bu oyuncular ile aldık bu puanları.  Oyuncularıma anlattım, futbol oynamayı mı unuttunuz diye.  Ligin ilk devresi ile ikinci devresi oynadıkları futbol çok farklı. Onları tanıyamıyorum.  Bence dün yeni bir başlangıç yaptık.  7 maçımız var ligi 5.sırada veya 6.sırada bitirmek için uğraşacağız.  Ama benim sözümü unutmayın benim hedefim ilk 8 takım arasında.  Eğer ligi 9.sırada ben gideceğim.  Çok dürüst bir insan olduğuma inanın. 9´uncu olursak ben ceketimi alıp giderim.  Benim için 9´unculuk küme düşmüş gibi.