SUMUDİCA: ?3 PUANA GİDECEĞİZ?

7.09.2017 09:34:27

Kayserispor Teknik Direktörü Marius Sumudica, Cumartesi günü oynayacaklarını Demir Grup Sivasspor maçı öncesi bir birinden önemli açıklamalarda bulundu.

Spor Toto Süper Lig temsilcimiz Kayserispor ligin 4.haftasında deplasmanda oynayacağı Demir Grup Sivasspor maçı hazırlıklarını Teknik Direktör Marius Sumudica nezaretinde sürdürüyor. Cumartesi günü Sivas´ta oynayacakları zorlu maçtan galibiyetle ayrılmak istediklerini belirten Sumudica, ?İyi hazırlanıyoruz. Hazırlıklar gayet iyi gidiyor. İyi bir program hazırladık.  Hafta sonu Beşiktaş ile dostluk maçımız oldu.  İyi bir maç çıkardık. Sonuç iyi değil ama iyi oynadığımıza inanıyorum.   İyi bir takıma karşı kaybetmedik.  Oynadığımız son 3 maçtır, yenilgi yüzü görmedik.  Sivas´a bunu devam ettirmeye gideceğiz.  İki eşit takım gibi gözüküyor. Kim daha fazla yüreği ile oynarsa, kim daha fazla mücadele ederse kim daha az hata yaparsa puanları alacak.  İnanıyorum ki bu biz olacağız. Yani Kayserispor olacak? dedi.

?Takımdan memnun?

Sarı-Kırmızılı takımın Rumen teknik adamı Marius Sumudica, ?Takımımın geride kalan haftalarda gösterdiği performanstan oldukça memnunum? dedi. Sumudica, ? Ben takımımın göstermiş olduğu performanstan memnunum. 4 puanımız var. Osmanlıspor maçının görüntülerini oyuncularıma izlettim. 1 puan kazandığımızdan söz edemem 2 puan kaybettiğimizi açıkçası söyleyebilirim.  Çok iyi bir maç oynadık.  Her maç daha büyük adımlarla ilerliyoruz.  Ben tekrar oyuncularımı tebrik ediyorum. 10 kişi kalmamıza rağmen 2-2 yakaladık.  Bu olay gerçekten çok önemli.  Fizik olarak hazır olduklarını gösteriyor.  Ama kırmızı kart görmemizde basit bir hatadan amatörce bir hatadan topa vurup yediğimiz ikinci sarı karttan bir kırmızı kart var oda olmaması gerekiyordu.  Bu bizim soyunma odamızdaki aramızdaki olaylar biz bunları düzelteceğiz.  İyi bir atmosfer yakaladık. Bu atmosferle çok zor bir maça çıkacağız Sivas karşısında. Ama puan veya puanlar alacağımıza inanıyorum? dedi.

?İyi bir transfer yaptık?

Transfer döneminin son günlerinde Portekiz´in Braga takımında oynayan Sırp golcü Nikola Stojiljkovic´in çok iyi bir oyuncu olduğunu ve puan kazanmalarına yardımcı olacağını kaydeden Teknik Direktör Marius Sumudica, ?Aramıza yeni bir forvet oyuncusu kattık. Braga´da oynuyor, çok iyi bir oyuncu. Kalitesi ile bizim puan kazanmamıza yardım edeceğine inanıyorum? dedi.

?Sivas´a saygım var?

Sadece Sivas değil ligde olan 17 takım derbi mücadelesi veriyor. Sivas´ın Beşiktaş´tan Beşiktaş´ın Galatasaray´dan hiçbir farkı yok. Biz aynı şekilde bütün karşılaşmalara hazırlanıyoruz.  Maç başladığı zaman 3 puanı sahada oynayarak kazanılıyor.  Futbolda politikanın olacağını düşünmüyorum. Futbol bir oyun kazanır veya kaybedersiniz. Sivas´a saygım var. Sivas şehrine ve taraftarlarına saygım var. Ama biz mücadelemizi sahada yapıp 3 puanı kazanmaya gidiyoruz. Kazanırsak çok iyi olacak, kazanamazsak bir dahaki maça bakacağız.

?Türk oyuncuları çok kaliteli?

on günlerde tartışılan yabancı oyuncu konusunda açıklamalarda bulunan Marius Sumudica, ?Ben Sumudica´yım Federasyon başkanı veya yönetici değilim Türkiye futbolunda ama Türkiye gelen kaliteli yabancı oyuncular görüyorum.  Bu da Türk futbolunun seviyesini artırdığını düşünüyorum. Ben benim Türk futbolcularımdan gerçekten çok mutluyum.  Çok iyi kaliteye sahipler.  Benim takımımdaki tüm futbolcular yabancı ve Türk oyuncular hepsi aynı seviyede. İlk maçta Galatasaray karşısında 7 Türk oyuncu oynadık. Benim için hiçbir sıkıntı yok? dedi.

(Haber-Foto: Memduh Borazan)



Anahtar Kelimeler: SUMUDİCA PUANA GİDECEĞİZ