SÜKÛT-U HAYAL!

16.06.2015 09:50:23

7 Haziran milletvekilliği genel seçimleri sonrası canlanması beklenen piyasalarda tam anlamı ile durgunluk hâkim. Seçimler sonrası hareketlenmesi beklenen piyasalarda beklentilere cevap vermedi.

 

 

Ramazan ayının başlamasına günler kala üreticide, tüketicide şikâyetçi.

Kayserinin nabzının attığı kazancılar çarşısında da durum farklı değil. Yılların sarrafı Adnan İncetoprak seçimler sonrası piyasaların hareket kazanmasını beklediklerini ancak bu beklentilerin karşılık bulmadığını, durgunluğun hat safhada olduğunu ifade etti. Hükümetin kurulmamasının da bu durgunlukta etkili olduğunu dile getiren İncetoprak, ? Kazancılar esnafı bile bu durgunluktan şikâyet ediyorsa, bu sese kulak vermek gerekir. Nakit harekette ciddi bir daralma var. Her gelen gün, geçen günü aratıyor. İnsanlar belirsizlik nedeni ile alışveriş yapmaktan kaçınır hale geldi? diye konuştu.

İş adamları ve esnaflar gözlerini kurulacak hükümete çevirirken, piyasaların hareket kazanması için meslek örgütlerinin de harekete geçmesi isteniyor. Kayseri Ticaret Odası ve KESOB gibi kuruluşların esnaf ve iş adamının yaşadığı sıkıntıyı gündeme taşıması istenir iken ? Bu gidişat iyi yöne değil, sesimizin duyulması için KTO ve KESOB adımlar atmalı? ifadelerine yer verildi.

Esnaf ve iş adamlarının yaşanan bu durgunluğa karşın dayanacak gücünün kalmadığının da kaydedildi.

Haber: Bekir Arslantaş



Anahtar Kelimeler: