SUKAYPARK YÜZME HAVUZU AÇILDI

10.08.2014 12:39:57

Kayseri Büyükşehir Belediyesi`nin Kayseri`ye armağanı olan Türkiye`nin en büyük tematik parkı durumundaki Harikalar Diyarı`nda, yüzme tutkunları unutulmadı. Harikalar Diyarı içindeki Su Kayağı Parkı`nda açık yüzme havuzu yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Harikalar Diyarı, açılmasıyla birlikte Kayseri`nin yeni sosyal yaşam alanı oldu. Her gün on binlerce kişinin ziyaret ettiği Harikalar Diyarı`na yeni bir tema daha eklendi. Harikalar Diyarı`nda 98 bin m2 alanda yaklaşık 66 bin ton su kapasitesine sahip olan Sukaypark, birçok su sporunun yapılabildiği ender tesislerden bir tanesi durumunda. Kayseri`den ve Kayseri dışından pek çok ziyaretçisi bulunan ve çok geniş bir etkinlik yelpazesine sahip olan Sukaypark artık yüzme tutkunlarını da ağırlayacak. Sukaypark içerisinde hizmet vermeye başlayan açık yüzme havuzu haftanın 6 günü 09.00-16.00, pazar günleri ise 13.00-16.00 saatleri arasında hizmet verecek. Cankurtaran hizmetinin de bulunduğu açık yüzme havuzunda günlük girişler 10 TL olarak belirlendi.

Sukaypark yüzme havuzundan yararlanan ziyaretçiler yüzme havuzunun yapısı itibarıyla kendilerini Akdeniz veya Ege sahillerinde hissettiklerini belirtiyorlar.

Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Koordinatörü Ali Üstünel ise Ramazan bayramı sonrası gelen yoğun talep üzerine su hijyeninin de üst seviyede olmasından hareketle 25 metreye 200 metrelik bir alanda baylara yönelik açık yüzme havuzu oluşturduklarını söyledi. Halk Sağlığı Laboratuvarı`nda her hafta periyodik olarak yapılan kontroller neticesinde suyun hijyen olduğuna dair rapor aldıklarını ifade eden Üstünel, tatil için Akdeniz veya Ege sahillerini düşünen Kayserilileri Sukaypark`a davet etti.

SUKAYPARK`TA FESTİVAL VAR

Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Koordinatörü Ali Üstünel, Harikalar Diyarı`nda 23-24 Ağustos tarihlerinde iki gün sürecek olan bir festival gerçekleştireceklerini söyledi. Sukaypark Göleti ve etrafında yüzme yarışları yapılacağını ifade eden Üstünel, ayrıca Harikalar Diyarı`nda yapılan diğer spor branşlarının tanıtımlarının gerçekleştirilerek yarışmalar yapılacağını kaydetti. Üstünel, festivalde sürpriz hediye ve etkinliklerin de yer alacağını sözlerine ekledi. (Kurum Haberi)