SUCUK VE PASTIRMA SATIŞLARI 3 KAT ARTTI

19.08.2014 13:02:19

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, gurbetçilerin gelmesiyle pastırma ve sucuk satışlarının 3 kat arttığını söyledi.

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, ramazan ayından sonra gurbetçilerin gelmesiyle birlikte pastırma ve sucuk satışlarında yüzde 300’lük bir artışın olduğunu dile getirdi. Hareketliliğin her yerde gözlemlenebileceğini ifade eden Ünlü, “Bu sene gurbetçiler geçen seneye göre geç geldi ya da geldiyse de ramazan dolayısı ile pek piyasaya çıkmadı. Ama ramazandan sonra bizim pastırma, sucuk piyasasında bir hareket var. Bunu her şeyde görebiliyoruz, çarşıya çıktığımızda arabalarımıza otopark bulmakta güçlük çekiyoruz. Pastırma satışlarını soracak olursanız mevsimine göre gurbetçilerin gelmesiyle yüzde 300 artış var, yani üç misli artış var. Eğer onlar olmasa şimdiki satılanın üçte biri satılmaz” dedi. Pastırma ve sucuk fiyatlarında değişiklik olmadığını kaydeden Ünlü, “Tabi havalar sıcak olduğundan yerli halk pastırmayı kışın yiyor, yazın biraz soğuk bakıyor. Ama gurbetçilerden dolayı bayağı bir satış var. Pastırma sucuk fiyatlarında bir değişiklik yok, aynen devam ediyor. Parakende de sucuğun fiyatı 30-35 lira, kara parça tabir ettiğimiz pastırmanın kilosu 5-55 lira, bonfile pastırmanın kilosu da 70-75 liradan satılıyor. Şuanda fiyatlarda değişiklik yok” diye konuştu.
Sığır etinde artış olduğunu, koyun etinde değişikliğin olmadığını dile getiren Ünlü, kurban fiyatlarını şimdiden söylemenin doğru olmayacağını söyledi. Ünlü, “Et fiyatlarına gelince sığır et fiyatlarında 5 ila 10 arasında yükselme var. Koyun fiyatlarında değişim yok. Kurban Bayramı’na 50 gün kadar bir zaman kaldı. Kurban fiyatlarını şimdiden söylemek doğru olmaz. Bayram yaklaşınmca vatandaşlarımıza fiyastları açıklayıp onları da aydınlatacağız” ifadelerini kullandı.
Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, yem fiyatlarında ise geçen seneye göre 15 ila 20 arasında bir artışın olduğunu da sözlerine ekledi.