SUCUĞA KARŞI BOT VE MONT!

24.11.2014 10:26:48

Özhaseki Başkan dün Talas'ta sucuk dağıttı. Sonrasında ise CHP'den cevap geldi: Biz tazminat parasını geri aldık, Kayserili'ye mont-bot dağıtacağız!

CHP ve Mehmet Özhaseki arasında süren tazminat davaları çıkmaza girdi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki dün Talas’ta sucuk dağıtırken, aynı saatlerde Mustafa Ayan Özhaseki’ye sucukları kendi parasından dağıtıyor diyerek rest çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mustafa Ayan, biz helal paralarını Mehmet Özhaseki’den kurtardıklarını söyleyerek, “Benim Genel Başkanıma dava açmak senin haddine mi?” diyerek rest çekti.

 

“Vatanın parçalanmasını bile kanıksadık”

Bize destek verin iktidara geliyoruz diyerek sözlerine başlayan CHP İL Başkanı Mustafa Ayan,  AKP’nin algı operasyonu yürüttüğünü öne sürdü.

AKP’nin toplumu istediği gibi yönlendirdiğini söyleyen Mustafa Ayan, “Ellerine geçirdikleri televizyon ve gazeteler, satın aldıkları gazeteciler, medya patronları, iş adamlarının etkisiyle yalan ve yanlışların hepsi mubahmış gibi algılanıyor.  Artık öyle bir noktaya geldik ki neredeyse vatanın parçalanmasını bile kanıksadık.  Zinayı bile kaldırdık. Dinimizden, ahlak anlayışından uzaklaştık. Ülkemiz sahipsiz kaldı. Güney doğu’da bin yıldır omuz omuza yaşadığımız Kürt kardeşlerimiz bile bölünelim artık algısıyla bizden kopmak istemeye başladı. Alevileri, gün yüzüne çıkardılar. Dernekler vakıflar kurdurdular. Ön plana çıkan Alevileri de işaretlediler. Onların daha çok ortaya çıkmasını sağladılar çünkü sizde gidin bağımsız olun diyecekler. Bu algıyı yavaş yavaş oluşturuyorlar” dedi.

“Helal paramızı Mehmet Özhaseki’den kurtardık”

‘Helal paramızı Mehmet Özhaseki’den kurtardık’ diyen Ayan, “Bir sucuk furyasıdır gidiyor. Artık gına geldi. Yalan yanlış açıklamalar yapılıyor. Özhaseki açmışsın davayı, bir kere benim Genel Başkanıma dava açmak senin haddin değil. Sen işine bak! Belediyelerini iptal ettiğin beldeler şimdi ne halde bir bak. Birde bütçesinden pay aldığın belediyelere bak, ne oluyor? Senin işin ne? Genel Başkanımdan hak etmediğin parayla sucuk dağıtmaya kalkmak. O zaman dedik ki bu para helal para, sana yaramaz. Başına iş açar dedik. Bir de dedik ki o yediğin sucuklar kimin parası, başına bela açar. O sucuklar Mehmet Özhaseki’nin parasıdır. Kayseri’deki yerel mahkeme tazminata hükmediyor. Diyor ki 20 TL, Belediye Başkanı’na tazminat vereceksin. Sonra Yargıtay bozuyor. Sonra Yerel mahkeme Yargıtay’ın bu kararına uyuyor.  Genel Başkanımızın Büyükşehir Belediye Başkanına verdiği tazminatı faiziyle geri alıyoruz. Allah’a şükür helal paramızı Mehmet Özhaseki’den kurtardık” diye konuştu. 

 

“Gelen parayla çocuklara yardım edeceğiz”

Mehmet Özhaseki’nin yaptığı açıklamaya da atğıfta bulunan Ayan, “Sevindirik falan olmadık. Biz helal paramızı kurtarmanın keyfini yaşıyoruz. Mehmet Özhaseki’nin elinde sucuk, asıl sevindirik olan kendisi. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Sayesinde sucuk alamayan Kayseri halkı, sucuk yedi. Demek ki Ankara’da hukuka inanana yargıçlar varmış. Mehmet Özhaseki’ye kaptırdığımız helal paramızı kurtardık. Bu paranın faizini de sonuna kadar alıp Kayseri halkına dağıtacağız. Biz onun gibi sucuk vermeyeceğiz, bizim halkımız lokmasını bulmayı bilir. Biz soğukta üşüyen çocuklarımıza bot ve mont dağıtacağız. Onların parası bitsin. Ama bizim bu halk için hukuksal mücadelemiz devam edecek” ifadelerinde bulundu. 

 

Mustafa Ayan’ın konuşmasının ardından İl Gençlik kolu Başkanı Uğur Aksoy görevini Deniz Can Demir’e devretti. Görevini tamamlayan Gençlik Kollarına üyelerine plaket takdim edildi.