SUÇ DUYURUSU!

11.10.2017 11:22:38

Kayseri Erciyesspor Asbaşkanı Yaşar Çalışır, bugüne kadar kulüpte görev yapan tüm başkan ve yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde özellikle kulübün karar defterlerinin kayıp olduğuna vurgu yapıldı

Sahipsizliğin pençesinde kıvranan, Süper Lig´den üçüncü lig ekadar gerileyen, bu sezon bir deplasman maçına çıkamayan ve profesyonel liglerde gol atamayan tek takım olan Kayseri Erciyesspor´da dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Kulüp Asbaşkanı Yaşar Çalışır, dün Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı´na dilekçe ile başvurarak kulüpte daha önce görev yapmış tüm başkan ve yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Yakışır dilekçesinde, ´´Geçmişte yöneticilik yapmış şahıslardan Ziya Eren ve daha önceki yöneticilerden kulubün karar defterlerini alamadığmızdan dolayı ödemeler gecikmiş ve kulübü icralar gelmektedir. Karar defteri olmadığından kulübün borçlarını ve alacaklarını tam olarak bilemiyoruz ve ödemelirimizi yapamıyoruz. Defalarca istememize rağmen karar defterlerini alamadık. Bu mağduriyetimizin giderilmesi hususunda savcılığın gerekli işlemleri yapmasını arz ederim´ görüşlerine yer verdi. Dilekçenin işleme konulması halinde Mavi-Siyahlı kulüpte bugüne kadar yöneticilik yapmış herkes soruşturmaya dahil olacak.
KAYIP TRİLYONLAR
Özellikle suç duyurusu dilekçisinde belirtilen karar defterlerinin ortaya çıkması durumunda geçmişte sıkça söz edilen kayıp trilyonlar konusu da aydınlığa kavuşmuş olacak. Dönemin başkan ve yöneticilerinin sponsorluk karşılığı Kayseri Şeker Fabrikası´ndan aldıkları 22 Trilyon lirayı kulüp için harcamadıkları hatta defterlerde bu paranının girişi olduğu ancak çıkışının olmadığı iddiaları var. Yapılacak olan soruşturma sonrasın-da geçmişin karanlık sayfala- rında gizlenen ve kulübün bu durumlara düşmesinde en önemli etken olarak gösterilen kayıp trilyonların akıbetide netlik kazanmış olacak. Yaşar Çalışır, konu ile ilgili olarak Kayseri Erciyesspor´u yaşatma adına her şeyi yapacaklarını söylerken, ´´Bu zor sürece gelene kadar kimlerin bu kulübe emeği varsa teşekkür ediyoruz. Kimlerin bu kulübe kötülüğü varsa emin olsunlar kanunlar çerçevisinde peşlerini bırakmayacağız´´ dedi.
(Haber: Erhan KAN)



Anahtar Kelimeler: DUYURUSU