SOYKIRIM YALANI

25.04.2015 10:07:44

Vatan Partisi, Ermeni Meselesi'ne tepki göstererek, Avrupa ve Amerika, Ermeni Soykırımı yalanını Kürdistan Devleti'ni kurmak için ileri sürüyorlar” dedi.

 

Vatan Partisi, Ermeni Soykırımı iddialarına Cumhuriyet Meydanı'nda bir basın açıklaması düzenleyerek tepki gösterdi.  Sözde Ermeni Soykırımı yalanının yıldönümünde Vatan Partisi merkez karar kurul üyesi Oktay Yıldırım, milletvekili adayları ile çok sayıda partili katıldı. İl Başkanı Eyüp Karakaş iş yoğunluğu nedeniyle programa katılamazken, meydana Vatan Partisi flamaları, Türk bayrakları ve dövizler ile gelen partililer sloganlar eşliğinde Ermeni Meselesi'nin Amerika yalanı olduğunu söylediler.

Ülkemizi böldürtmedik!”

Açıklamayı yapan, Vatan Partisi Merkez Karar Kurul üyesi Oktay Yıldırım, Sırtımıza soykırım günahı yüklemeye çalıştılar diyerek, Milli Mücadele yenilen batı, umudunu Kurtuluş savaşımıza günahlar yüklemeye bağladı. İngiliz propaganda Bakanlığı'nın karanlık odalarında ürettikleri yalanları kullanarak sırtımıza soykırım günahı yüklemeye çalıştı. Defalarca yargılamaya çalıştılar ama kendi işgal mahkemeleri bile bunun için kanıt bulamadı. Ülkemizi bölmek için, Hoybun gibi, Asala gibi terör örgütleri kurup canımıza kıydılar. Hepsiyle baş ettik, ülkemizi böldürtmedik” dedi.

 

Ermeni soykırımı, emperyalist bir yalandır

 

Türkiye'nin vatan bütünlüğünün iradesini kırmaya çalıştıklarını bildiren Yıldırım, Lozan'da, Berlin'de Paris'te ve bütün Avrupa başkentlerinde ilan ettiğimiz gerçeği bir kez daha emperyalist Avrupa ve Amerika'nın yüzüne çarptılar. Ermeni soykırımı, emperyalist bir yalandır. Ermeni soykırımı, uluslararası bir yalandır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Perinçek İsviçre davasına ilişkin 17 Aralık 2013 günlü kararında, 1915 yılı olaylarının Holokost'a, başka deyişle Yahudi Soykırımı'na benzemediği vurgulanmaktadır. AİHM'e göre 1915 yılı olayları ‘Soykırım' kapsamında değildir. Ermeni soykırımı kararlarının alınmasında Türkiye'yi bölme ve ikinci İsrail diye nitelendirebileceğimiz Büyük Kürdistan'ı kurma planlarının büyük rolü vardır. Avrupa ve Amerika, Ermeni Soykırımı yalanını, bu niyetlerini gerçekleştirmek için ileri sürüyorlar” şeklinde konuştu.

Yıldırım sözleri sık sık, Soykırım yalan Amerikan'ının planı”, Gençlik vatan kavgasında”, Mustafa Kemal'in askerleriyiz” sloganlarıyla kesildi.

Yıldırım, konuşmasını Milletimiz endişe etmesin, Vatan Parti'sine güvensin. Ermeni Soykırımı yalanını çöpe atacağız ve Türkiye'nin bölünmesine izin vermeyeceğiz” şeklinde tamamladı.



Anahtar Kelimeler: SOYKIRIM YALANI