ŞOV ATIŞMASI

10.03.2015 09:58:12

Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısı'na Milliyetçi Hareket Partisi Gurubu'ndan meclis üyesi olan Osman Koç damga vurdu. Koç komisyonda bulunan kişi sayısının yanlış hesaplandığını savunurken Mustafa Çelik ise onu şov yapmakla suçladı.

 

Mustafa Çelik, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ilk toplantısına dün başkanlık etti.  Mart Ayı Olağan Toplantısı 75 gündem maddesinin görüşülmesi için bir araya geldi.  Meclis toplantısına ise Milliyetçi Hareket Partisi Gurubu'ndan meclis üyesi olan Osman Koç damga vurdu.

Koç, ikazlara kulak asmadı

Meclisin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Mustafa Çelik, adaletli bir yönetim sürdüreceğini belirterek Sorunsuz bir seçim atlattık.  Bundan sonra da, eskiden olduğu gibi uyum içerisinde çalışalım. Burada adaletli ve dürüstlükten taviz vermeden beraberlik içerisinde çalışalım. Daha da iyiye gidelim” dedi. Ardından gündem maddelerinin okunarak oylanmasına geçildi. İlk gündem maddesi olan Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeliğinden istifa etmesi ve yerine Mimar Arif Balkaya'nın getirilmesine oy birliğiyle karar verildi. Bu esnada Milliyetçi Hareket Partisi Gurubu'ndan meclis üyesi olan Osman Koç söz alarak, kürsüde konuşmak istedi. Başkan Mustafa Çelik'in gündem dışı konularda konuşma yapmaması gerektiği konusu ikazına rağmen konuşmasına başladı. Başkan Çelik'in sık sık ikaz etmesine rağmen konuşmasını sürdüren Koç, Mustafa Çelik tarafından şov yapmakla suçlandı.

Bu büyük bir eksikliktir”

Osman Koç, meclis yapısının yanlış hesaplandığını belirterek, Biz sandıktan çıkan her sonuca saygılıyız. Başkan Mustafa Çelik ilk konuşmasında adaletli bir yönetim ve hak hukuk üzerinde durdu. Bizde bu sözlerden memnun olduk, ama bu söylemlerin uygulamaya da konulması lazım. Konu komisyon seçimi. Bizim de komisyon seçiminde bir sıkıntımız oldu. Develi Belediyesi Meclisi üyesi AK Parti gurubunda olan Mustafa Temur 2 Aralık'ta istifa etti. O tarihte Develi Belediye Başkanı istifayı kamuoyuna duyurdu. Bu durumda Mustafa Temur kendi gurubundan istifa ederek, bağımsız meclis üyesi oldu. Biz komisyon hesabını neye göre yaptık? Komisyona bakıldığında hala 52 adalet ve Kalkınma Partisi, 17 Milliyetçi Hareket Partisi, 1 Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyemiz var. Oysa Mustafa Temur istifa etti. Şu an bizim meclis yapımız 51 AKP, 17 MHP, 1CHP ve 1 bağımsız olmalı. Eksiklikler elbette giderilmeli. Eğer Mustafa Temur'un istifasından Büyükşehir Belediyesi'nin haberi yoksa bu büyük bir eksikliktir” dedi.

Mustafa Koç'un konuşmasını bitirmesinin ardından gündem maddelerinin okunmasına devam edildi. 34. Maddede Yeşilhisar ilçesine bir Aya Yorgi adına turistik bir mekan yapılması görüşülürken de, MHP Gurubu'ndan Meclis Üyesi Mustafa Akpınar, 4 tane turist gelecek diye biz neden çocuklarımızın ahlakıyla oynuyoruz” diyerek karşı çıktı. 

Haber: Dilek Bolat



Anahtar Kelimeler: ŞOV ATIŞMASI