?Sorumlular istifa etmeli?

12.10.2015 10:27:43

Cumhuriyet Halk Partisi, Ankara´da yaşanan terör olaylarını lanetlemek için basın toplantısı düzenledi.

 

CHP İl binasında gerçekleştirilen toplantıya İl Başkanı Mustafa Ayan, CHP Milletvekili Çetin Arık, milletvekili adayları ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantıda konuşan Çetin Arık, ? İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir? dedi.

Barışı haykırmak için Ankara´da toplanıldığını ifade eden Arık, ? Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Ankara´dan gelen haberler hiç iç açıcı değil. Onlarca insanımız hayatını yitirirken, yüzün üzerinde yurttaşımızın da yaralandığı bilgisini üzüntü ile aldık. Türkiye´nin dört bir tarafından gelen on binlerce kişinin, üstelik de ülkenin başkentinin göbeğinde katıldığı bir mitingin güvenliğinin sağlanamaması, iki ayrı bombanın alanda onlarca kişinin ölümüne neden olmasında hükümet yetkililerinin de büyük sorumluluğu vardır. Ve sorumluların derhal istifa etmeleri gerekmektedir. Bu çağrımız kesinlikle siyasi hesaplar içeren, ucuz bir politik talep değildir. Böylesi büyük bir acının hesabının sorulması, sorumluların hesap vermesi bir zorunluluktur? dedi.

CHP olarak seçim çalışmalarında şehit haberleri nedeniyle müzik kullanmadıklarını belirten Arık açıklamasını şu şekilde sürdürdü: ? Ankara´dan gelen kahreden haberin ardından da tüm Türkiye´de olduğu gibi kentimizde de tüm etkinlikleri iptal ettik. Umut ediyoruz ki bu olay son olur. CHP milletvekili adayları olarak terörün her türlüsünü lanetlediğimizi bir kez daha vurguluyor, terör saldırısında hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah´tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve Türkiye´ye başsağlığı diliyoruz.?

Haber: Berna Utaş Utangan

 



Anahtar Kelimeler: Sorumlular istifa etmeli