SON KARARIM KARARSIZIM!

15.05.2015 11:37:35

7 haziran seçimlerine sayılı günler kala çok büyük bir kitle hâlâ hangi partiye oy vereceğine karar vermiş değil, bir çoğu ise sandığa gitmeme kararı almış durumda. Kararsızlar, Meclis'in yapısını tamamen değiştirecek güçte iken sonuç 8 Haziran sabahı bel

Seçimlere bir aydan az bir zaman kaldı. Yapılan anketlerde kararsızlar 3. sırada çıkıyor. Oranları ise iktidar partisinin verilerine göre % 10-12 bandından aşağı inmiyor; muhalefete göre de % 15 civarında seyrediyor. Çok yüksek bir orana sahip olan kararsızlar, sandığa gittiklerinde ne yapabilirler?  Birinci partiyi tek başına iktidar yapar, hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istediği 400 milletvekilini dahi verebilirler. İkinci partiyi ise birinci sıra çıkarabilirler.

Karasızlar 3. parti! 

Karasızlar o kadar yüksek bir orana sahip ki, baraj altında kalan ve ‘diğer' diye nitelendirilen parti gruplarını meclise taşır, koalisyon hükümetinin yolunu açabilirler. Kararsızlar” ya oylarını saklıyor veya iyice ölçüp-biçmek istiyor! Kararsızlar bir araya gelirse Kayseri'nin 9 milletvekilinin yerini inanılmaz derece çıkarabilir oranda. Buna rağmen sandığa gitmeyecek ya da gidip de geçersiz oy kullanacakların rakamı bir hayli fazla! Siyasi partiler de seçim çalışmalarını bir nevi kararsızlar üzerine kurmuş durumda. Özellikle Vatan Partisi bir önceki seçimlerde sandığa gitmeyen kesimin oylarına talip olduğunu her fırsatta dile getiriyor.  Peki, vatandaşlar bu duruma ne diyor?

 /resimler/2015-5/15/1139000839983.jpg 

Ahmet Utaş (32): Hangi partiye oy vereceğime henüz karar vermiş değilim. Benim bir oyum var, o da çok kıymetli. Partileri değerlendirdiğimde, CHP'nin vaatleri yerinde ve gerçekçi geliyor. Eğir HDP barajı aşarsa mutlaka MHP'nin meclis'te onlardan daha güçlü olması gerekiyor. AK Parti ise ilk çizgisinden kopmuş durumda. Bu üç parti arasında gidip geliyorum. Sandığa gittiğimde kararımı orada açıklayacağım.

 

 

Meryem Sandallı (26): bugüne kadar oyumu AK Parti lehine kullandım ancak bu seçimde AK Parti'ye vermeyeceğim. Muhalefet partileri ise bana içten gelmiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmadım. Bu seçimde oy kullanacağım fakat boş atacağım. Çünkü oy verilecek bir parti göremiyorum.

 

Meliha Kaptan (18): ben bu seçimde ilk kez oy kullanacağım. Aileden gelen bir CHP'li tavrımız var bizim. Annem babam bugüne kadar hep CHP'ye verdiler. Fakat CHP'nin benim fikirlerimi yansıttığını düşünmüyorum. O yüzden sandığa gideceğim fakat geçersiz oy kullanacağım. 

 

Mustafa Kan (45):  Ben oyumum Milliyetçi hareket Partisi'ne vereceğim. Rahmetli Başbuğ'umuza olan sevgimiz yüzünden. Ona bir minnet borcum var o yüzden. Karasız olanların görüşlerine saygı duyuyorum elbette. Dostumun arkadaşlarımın görüşleridir fakat ben karışamam. Herkes bu seçimde sandığa gitsin ve oyunu kullansın. Ben ailemden herkese anneme bile oy kullandırıyorum.

 /resimler/2015-5/15/1139417559654.jpg

Nedim Çağlar (50):  Bu seçimlerde oy kullanmaya düşünmüyorum. Sebebine gelince kimseye güvenmiyorum. Belki oy kaybına neden olacak ama hiç birine güvenmediğim için oy kullanmayı da istemiyorum. Ayrıca sevmiyorum da. Hepsinin de üçkâğıtçı olduğunu düşünüyorum. Seçime kadar fikirlerimin değişeceğini de sanmıyorum. Vatandaş olarak hepsinden bıktık. Oy kullanmaya gitmeyeceğim, cezası neyse öderim. 8 yıldır oy kullanmıyorum, doğru düzgün birisi gelirse o zaman kullanmayı düşünürüm belki. Bal tutan parmağını yalıyormuş başka söylenecek söz yok.

 

 

Ahmet Özkaracı (38): Oyumu CHP'ye vereceğim. Desteklediğim milletvekili adaylarına sahip bir parti çünkü. İnsanların adaylara güvenleri kalmadığı için kararsız kesim çoğaldı.

Ahmet Koçer (26):  Bu seçimde oyumu Büyük Birlik Partisi'nden yana kullanacağım. Nedenine gelince Sivas Şarkışlalıyım, bu nedenden dolayı Muhsin Yazıcıoğlu ile bir gönül bağımız var. bu seçimlerde partim Saadet Partisi ile milli ittifak yaptı ama ittifak diye bir şey yok. Ben de Muhsin Yazıcıoğlu'na gönülden bağlı olmasam ben de kararsız olurdum. Ne iktidar iktidardır ne de muhalefet muhalefettir. Kararsızlar da bir şekilde tepkilerini dile getiriyor. Ben yine geçen seçimlerdeki kararsız oranını değişmeyeceğini düşünüyorum.

 

İsmail Özal (67): Ben Milliyetçi Hareket Partisi';ne vereceğim oyumu. Ben 1966'dan beri ülkücüyüm, geçmişim olduğu için MHP. Bu seçimlerde bin kararsızları anlayamıyorum. Artık herkes elini taşın altına koymalı ki ülkede bir şeyler değişsin. Bu seçimde sandığa gitme oranları da artacaktır. Çünkü iktidar partisinin söylemleri bıçağı kemiğe dayandırdı.

 



Anahtar Kelimeler: SON KARARIM KARARSIZIM!