SON ANA KADAR MHP'Yİ BEKLEDİK!

9.05.2015 10:14:33

Milli ittifakın en önemli aktörlerinden Büyük birlik Partisi il Başkanı Yaşar Soğman ile konuştuk… MHP'nin kendilerine randevu dahi vermediklerini belirterek, Son ana kadar da bekledik” dedi.

 

Saadet ve Büyük Birlik Partileri olarak Milli ittifakı kurdunuz, Saadet Partisi çatısı altında seçimlere gireceksiniz.  Milli ittifakı bizlere değerlendirir misiniz?

 

Saadet partisi daha önce Refah Partisi olarak, 1994'te iktidardaydı. O dönemde rahmetli Necmettin Erbakan ile Muhsin Yazıcıoğlu her ikisi de Meclis'deydi. O günkü Meclis'te hükümet desteklenmesi gerekiyordu. Yaklaşık da 8 milletvekiline ihtiyaç vardı. Muhsin Yazıcıoğlu Meclis'te çok uzun bir konuşma yapmış, Müslüman olduğunu ve İslam adına bir şeyler yapacağını iddia eden, bir topluluğu iktidar etmedi dedirtmem” demişti.   Ve Refah Partisi'ni destekleyerek o gün hükümete yardım etmişti. Neticesinde emekliye, memura, işçiye yüzde 50 zamlar, ihtiyar maaşına yüzde 300 ilave zamlar yapıldı. O zaman cumhuriyet tarihinde ilk kez denk bütçe oluşturuldu. Mevcut iktidar hala onun kaymağını yiyor. Biz bugüne kadar hiç hata yapmamış iki siyasi partiyiz. Kadrolarımızla bilinçli insanlarımızla, melet adına dik duruşumuzla biz bu seçimlerin galibi olacağız.

 

İttifak esnasında tabandan veya partiden hiç çatlak sesler çıktı mı?

 

Bu dönemki seçimler beklide son seçimler olacak. Bizim tabanımızdaki arkadaşların tamamı millet adına bir şey yapacağı zaman kendinden vazgeçer. Muhsin Yazcıoğlu'nun da dediği gibi, Biz hiçbir partili olmaksızın, hiçbir amblemi tartışmaksızın, sadece milletten yana oluruz. Bunu amblemi indirir başkasını dikeriz.” Biz yalnızca iki şeyi tartışmayız kuran ve sünnet. Onun haricindeki her şeyi tartışır, konuşuruz.

 

Saadet Partisi çatısı altında seçimlere girmek, size ne hissettirdi? Nedene Büyük Birlik değil de, Saadet Partisi?

 

Saadet Partisi'nin son seçimde aldığı oy oranı bizden fazla olduğu için Saadet çatısı altında toplandık. Eğer bizim oy oralarımız daha yüksek olsaydı BBP çatısı altında birleşirdik. Bizim tabanımızda ve Saadet Partisi'nin tabanı çok hızlı kaynaştı. Sanki farklı görüşlere sahip iki farklı parti değilmişiz gibi bir durum söz konusu. Bu da bizim hızlı kaynaşmamızı ve sahaya hızlı inmemizi sağladı.

 

 

MHP ile ittifak yapmak istediniz, tabanlarınız da birbirine benzer durumdu. MHP ile ittifak çalışmaları esnasında neler oldu?

 

Biz devletten hiçbir yardım almadın, kimseye boyun eğmeden siyaset yapmaya çalışıyoruz. Kapatın da gelin gibi bir şeyin asla kabul edemeyiz, burası bakkal dükkânı değil. Milletvekili sayıları bizim için önemli değildi, Genel Başkanımız Mustafa Destici bir tanede verseler razı olun, hiç de vermeseler razı olun görüşündeydi. Bu işin kuralı nasıldır, ararsınız randevu istersiniz onlarda kabul eder ya da etmez. MHP ittifak konusuna yanaşmadı. Bize hiç randevu bile vermedi. Kamuoyunda MHP'nin Büyük Birlik Partisi'ni oyaladığını söylemesine rağmen, bize randevu dahi vermediler. Biz BBP olarak yönetim şeklimiz istişaredir. Biz en küçük biriminden, en üst birimine kadar konuşuruz. İttifak sürecinden haftada 2-3 gün Ankara'da toplantılarımız oldu. Bu kararları da her birimlere anlattık. Son gün son dakikaya kadar MHP beklendi. Çünkü bu ittifakın daha güçlü olup, iktidar olmasını amaçladık. Bize ittifak millet adına mecburi oldu.

 

 

Basında size karşı bir ambargo var mı?

 

Basında yer alamıyoruz. Bu Muhsin Yazıcıoğlu hayattayken, milletvekiliyken de böyleydi. Millet adına doğruyu söylemenin çok zararlarını çekmemize rağmen, biz bundan hiç vazgeçmedik. Biz her seçim döneminde bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Biz basına haberi hazır göndermemize rağmen, onlar kopyalayıp yapıştırmadılar bile. Ne yazık ki zarfınız kalınlığına göre size yer veririz diyorlar. Yazık! Bu seçimlerde de daha erken yorum yapmak için son 2 hafta önce ambargo olup olmayacağı belli olur.

 

 

Şu an halkın en çok kullandığı cümle, ‘alternatif yok.' Siz alternatif misiniz?

 

Eğer bu millet iktidarın bir alternatifi olduğuna inansaydı iktidar, iktidar da kalamazdı. İktidarın bu kadar kuvvetlenmesinin sebebi muhalefettir. Yapılan projeleri kötülemek yerine daha iyisini insanların önüne koymadığınız sürece hiçbir zaman istediğiniz noktaya ulaşamazsınız. Artık siyasette karalama dönemi bitti, bunlar 80 öncesinde kaldı. Bizim şu an toplumdan korktuğumuz tek nokta, futbol takımı tutuyor gibi parti tutmaları. Siyasette yanlış yaptığında yanlış, doğru yaptığında doğru diyebilmelisin. Hangi parti için olursa olsun. Yoksa yöneticiler yanlışı anlayamaz, hükümet de yanlış yapmaya devam eder.

 

Baraj sorunu var ne yazık ki, sizinde seçim vaatlerinizden birisi bu. Siz yüzde 10 barajını geçeceğinize inanıyor musunuz?

 

Şu anda baraj korkumuz yok, biz barajdan dolayı yıllardan beri bu kıtlığa alışkınız. Bugün demokrasiden bahseden bir iktidardan bahsediyoruz. Onlar kendileri, eğir biz barajı kaldırırsak Saadet ve Büyük Birlik Partisi meclise girer dediler. Meclisteki amaç bir grubun temsil edilip edilmemesi mi, yoksa ülkenin tüm desenlerini içeri alıp hep birlikte ülkeyi en iyi şekilde idare etmek mi? Genel Başkan tamam diyor, milletvekilleri sallabaş kabul ediyorlar. Böyle siyaset yapılmaz.

 

Şu an her parti asgari ücrette zam vaat ediyor. Sizin de seçim vaatlerinizden birisi bu ve kaynak tartışması yaşanıyor. Siz kaynağı nereden bulacaksınız?

 

Bugün Aksaray'ın maliyeti 5.7 milyar dolar. Bindikleri uçaklar, 1,5 milyar dolar. Bunları topladığımızda 8,7 milyarlık bir sermaye harcanmış. Bizim bahsettiğimiz projeler 10 milyar lazım. Bülent Arınç biz bugün israf yapmasak, bugün milletten vergi almaya gerek yok demişti. Bunu mevcut iktidarın Başbakan Yardımcısı söylemişti. AK Parti gelirken bu kadar saltanat olur mu dedi şu an ülkede 120 bin tane makam aracı var. Bunları da kiraladık nasılsa israf yapmadık diyorlar. Bari alın da devletin bütçesi havaya para atmasın. Dün denk bütçe yapıldı, bugün neler değişti bu ülkede. Ülkenin gelirinin 9'da 1'i faize gidiyor. Vermeyecek şekilde projelerini hazırlarsanız üreten bir topluma dönüşürseniz kaynak sıkıntısı yaşanmaz.

 

Kayseri için projelerinizden bahseder misiniz?

 

Biz projelerimizi iktidara gelince yaparız demiyoruz. Kim yaparsa yapsın, millet adına kim çalışırsa çalışsın. Yeter ki millete faydalı olsun. Haklının hakkını vermek zorundayız. Böyle olursa siyaset bir nezaket içerisinde geçer. Bugün biz ilçelerde bir sıkıntı gördüğümüzde, belediyedeki arkadaşlarımızı arıyoruz. Eğer biz bu sorunu iktidar olunca çözeceğiz dersek, o mahallenin canı çıkacak. Biz millet adına ne duyup ne gördüysek onu çözmeye çalışıyoruz. Kayseri'de ki en büyük sorun dikine yerleşme, biz bunu yatay yapacağız. Önceden sokaktan içeri yabancı birisi girdiğinde herkes bilirdi. Şemdi kocaman mahalleleri bir apartmana sığdırdık. Orada ne vardı, bir yanlış yaptığında mahalleden birisi uyardı sin de kendini düzeltirdin. Ahlaklı bir toplum vardı. Bunu da bitirdiler. İnsanlığımızı öldürdüler.  AVM'leri şehrin içine yaptılar küçük esnafı öldürdüler.

 

4 Haziran'da Genel Başkanlarınız Mustafa Kamalak ve Mustafa Destici miting yapacak…

 

Biz BBP olarak geçtiğimiz seçimlerde o meydanı doldurduk. Bu mitingde de bunun 10 mislini yapacağımızı iddia ediyoruz. Bu meydanlar bizi almayacak. Çünkü biz bu milletin alternatifiyiz.

Haber/Röportaj: Dilek Bolat