?SON UMUT SAHNELENDİ?

29.06.2015 10:15:03

Himaye Madde Bağımlıları Ve Aileyi Koruma Derneği, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Renkli Tebeşir Derneği 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü kapsamında ortaklaşa düzenledikleri etkinliklerle farkındalık yaratmaya çalıştı

 

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü´ne dikkat çekmek için sahneledikleri  "Son Umut" isimli tiyatro oyunu Kayserili vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Himaye Madde Bağımlıları Ve Aileyi Koruma Derneği Gençlik Komisyonu Başkanı Oğuzhan Evcil uyuşturucunun maalesef bir ağ gibi bütün dünyayı sarmış olduğunu ifade ederek, ?Türkiye´de uyuşturucu madde kullanımına gelecek olursak her geçen yıl bağımlılığın daha da arttığı bariz göz önündedir. 18 - 55 yaş arasındaki yaş diliminde 1 milyon 700 bin kişi yani 20 kişiden biri maalesef uyuşturucu kullanıyor. Bu durum her birimize çok esas görevler vermekte. 2013 senesinde 4 bin çocuk madde bağımlılığı tedavisi için merkezlere başvurmuş. Bu çocukların içinde yüzde 10´u on dört yaşından küçük. Geriye kalan kısım ise 12-14 yaş arasındadır. Sevgi, iyi arkadaşlık, sıkı aile bağları ve milletimize has geleneklerimize gösterilecek özen, toplumumuzu her alanda yüceltecektir. Unutmayalım ki madde bağımlılığı ilgisizlikten doğuyor? şeklinde konuştu.

Haber: Berna Utaş Utangan

 

 



Anahtar Kelimeler: UMUT SAHNELENDİ