SON 33 GÜN!

28.09.2015 10:40:38

Araya giren Kurban Bayramı sonrası, Kayseri´de siyasi partileri muammalı-hummalı günler bekliyor. Seçime 1 ay kala, siyasi aktörler yine sahaya inmeye hazır. Aktif propaganda dönemi resmen başlıyor.

7 Haziran sonrası, Türkiye Büyük Millet Meclisi´nden beklenen koalisyonun çıkmaması üzerine, yenilenmesine karar verilen milletvekilliği seçimleri için, geri sayım başladı, son 33 güne girildi.

  Kurban Bayramı öncesi, aday belirlenmesi ve listelerin oluşturulması adına yoğunlaşan siyasi partiler, bugünden itibaren sahaya inmek için düğmeye bastı. 7 haziran seçimlerinde AK Parti´nin 5, MHP´nin 3, CHP´nin 1 milletvekili çıkardığı Kayseri´de 33 günlük süreyi maksimum verimle geçirmeyi planlayan ve seçmene en etkin biçimde ulaşmayı hedefleyen siyasi partilerde, plan-program tamam. Yenilenmesine karar verilen ve yalnızca 1 ay gibi kısa bir süre kalan seçimler öncesi Kayseri´de üç siyasi partinin hedefi çok farklı.

  2011´de 7 milletvekiline sahipken, 2015´de 2 fire birden veren AK Parti, bu kez seçimlere daha bir iddialı hazırlanıyor. AK Partili kaynaklar, kayıp 2 milletvekilinin ne olursa olsun yeniden kazanılması adına olağanüstü bir çalışma dönemi içinde olacaklarını ve yenilen listeleriyle birlikte Kayseri halkının kendilerine yeniden bu teveccühü göstereceğinden emin.

  Kayseri´de ana muhalefet partisi konumunda bulunan MHP´de ise ise durum çok daha farklı. Haziran seçimlerinde AK Parti´den 2 milletvekili almayı başaran MHP bu sayıyı daha da artırmak derdinde. Listenin belli olması ve aynı ekiple yola devam edilmesi kararının çıkmasının ardından bayram sonrası kalan süreçte seçimlerde daha parlak sonuç elde etmek için bugünden itibaren çalışmalar daha da şekillenecek.

  2002´den itibaren Kayseri´de seçimlerde Meclis´e yalnızca 1 milletvekili taşıyabilen CHP, bu kez çok daha iddialı. Çetin Arık´ın ardından ikinci sıraya getirilen eski Büyükşehir Belediye Başkanı Niyazi Bahçecioğlu´nu ile birlikte oy oranını arttırmayı ve bu kez başarılı olmayı amaçlayan CHP, ?Hedefimiz en az 2 vekil? iddiasında?

  Kayseri´de Meclis´te grubu bulunan üç siyasi partinin bugün itibariyle çok daha etkin biçimde çalışmaya başlaması beklenirken, herkes 1 Kasım´da çıkacak sonucu şimdiden merak ediyor. 

Haber: Bedir Kulay

 

 

 



Anahtar Kelimeler: