Solüsyonlu dolandırıcıların davası devam ediliyor

12.08.2016 09:46:15

İstanbul´da tanıştıkları Kayserili gurbetçiye kendilerini Afrika ülkesi Mali´de bir generalin yakını olarak tanıtarak 70 bin Euro´sunu dolandıran iki Mali´li sanığın yargılandığı davaya devam edildi. Para kazanıp, emlak işi yapmayı umut eden Kayserili gur


Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada şikâyetçi M.Ş. hazır bulunurken, İstanbul Maltepe Kapalı Ceza İnfaz Kurumu´nda tutuklu bulunan Mali uyruklu T.M. ve A.T isimli sanıklar ise duruşmaya katılmadı.
DOLANDIRILDIĞINI MAHKEMEDE ANLATTI
Şikâyetçi M.Ş. İngiltere´de market işletmeciliği yaptığını ve Kayserili olduğunu belirterek, mahkemede verdiği ifadesinde, ?Bu şahıslar ile İstanbul´da tanıştım. Mali´li olduklarını, ülkeye iş yapmaya geldiklerini söylediler. Mali´de bir generalin yakını olduğunu söylediler. Bana 100 bin Euro´yu 3 milyon ile 5 milyon Euro arasında çoğaltacaklarını söylediler. Ben emlak işi yapacaktım. Ben de kendilerini Kayseri´ye davet ettim. Bir hafta sonra Kayseri´ye geldiler, rezidans kiraladım. Ramazan ayıydı, oruçtuk ve akşam iftar yaptık. Ali Dağı piknik alanına çıktık. Ellerinin arasına beyaz kâğıt koydular. 100 Euro´yu iki beyaz kâğıt arasına koyarak, özel solüsyona yatırdılar. O beyaz kâğıtlar da paraya dönüştü. Ellerinde 3 milyon ile 5 milyon arasında kalıp olduğunu söylediler. Ben de 70 bin Euro verdim. Solüsyona yatırıp, bir bir poşete koydular. O poşeti de 24 saat sonra açmamı söylediler. Daha sonra poşetin içinden sahte paralar çıktı. Dolandırıldığımı anladım, Talas Emniyeti´ne şikâyette bulundum. 3 kişilerdi ve İstanbul havalimanında yakalandılar. Birisi sınır dışı edildi, diğer ikisi tutuklandı. Zararım giderilmedi? diye konuştu.
Mahkeme heyeti duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.