SOKAK GÜL İÇİN NE DİYOR

10.03.2015 09:55:14

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tekrar siyasete döneceği söylentileri şu günlerde kulisleri meşgul eden en önemli konulardan. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsabet olur” derken, Başbakan Ahmet Davutoğlu da, Burası onun kendi evidir" diyor. Peki,

 

Mesut Kahraman, 43, özel bir şirkette çalışıyor

Gül'ün kendi tercihidir. En azından bizim hemşerimiz olması sebebiyle Meclis'te iyi bir temsil hakkı kazanırız. Ben Kayseri'den aday olmasını da istemem. Burada zaten Mehmet Özhaseki var. O listenin başını burada çeker. Gül İstanbul, Ankara gibi metropol şehirlerinden milletvekili olursa kendisi için daha iyi olur. Kendisini başbakan olarak görmek isteriz biz. Ahmet Davutoğlu, kukla gibi kullanıyor. Davutoğlu'nda bir liderde olması gereken özellikler yok, bir ciddiyetsizlik var. Abdullah Gül de lider profilden çok uzak. Sakin, sessiz, önemli konularda bir varlık gösteremiyor. Kendi kabuğuna çekiliyor. İlla bir tercih yapılacaksa Abdullah Gül mecliste bulunmalı. Ama cumhurbaşkanı mevkisinden sonra tekrar milletvekili olması mantıksız bana göre.

Osman Kılıç, 20, işçi

Bence Abdullah Gül tekrar siyasete girmeli. Doğduğu, büyüdüğü şehir olması nedeniyle de Kayseri'den milletvekili olmalı. Ahmet Davutoğlu yerine de Abdullah Gül başbakan olmalı.

Melike Bulut, 19, öğrenci

Abdullah Gül'ün tekrar siyasete girmesinin yanlış olacağını düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığı sonrası en fazla başbakan olabilir. Bu da attan inip eşeğe binmek gibi bir şey. Doğru bulmuyorum.

Musa Gülabi

Abdullah Gül çok iyi, çok tatlı adamdı. Biz onu seviyoruz. Her zaman için onun taraftarıyız. Zaten yeni yüzler çıkmıyor. En azından Tayyip Erdoğan'dan daha iyi. O yüzden Abdullah Gül tekrar meclise girsin.

Fadime Kafiye,

Bizim beklentimizde o yönde, kesinlikle tekrar siyasete girmeli. O bizim gurur kaynağımız. Abdullah Gül halkın umudu. Biz kayseri halkı olarak Abdullah Gül'ü tekrar mecliste görmek istiyoruz. Gül yeter ki tekrar meclise girsin.  

Ferda Aydın

Bana göre tekrar siyasete girmesi uygun değil. Prestij açısından uygun bulmuyorum. Bence en son cumhurbaşkanı olarak kalmalı, artık emekli olarak kalmalı. Ben kendisinin de tekrar siyasete girmek istediğini düşünmüyorum. Abdullah Gül akıllı adam.

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: SOKAK GÜL İÇİN NE DİYOR