SOKAK HAYVANLARI İÇİN MAMA DAĞITILDI

17.01.2015 14:13:20

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş. tarafından etkisini hissettiren soğuk havalarda sokak hayvanlarının aç kalmaması için 2`inci kez vatandaşlara ücretsiz mama dağıtıldı.

Kayseri`de soğuk havaların etkisini göstermesi ile beraber sokak hayvanları da zor günler geçiriyor. Sokakta yaşayan hayvanların soğuk havalarda aç kalmaması için Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş. tarafından sokak hayvanlarına verilmek için vatandaşlara mama dağıtıldı. Düzenlenen etkinlik hakkında bilgiler veren Spor Etkinlikleri A.Ş. Genel Müdürü Ali Üstünel, "Kayseri büyükşehir belediyesi olarak ilimizde yaşayan sahipsiz sokak hayvanlarının şartlarının iyileştirilmesinin gerektiğini özellikle içinde bulunduğumuz kış mevsiminde hayvanların karınlarını doyurabilmeleri ve bu anlamda vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesine yönelik bir etkinlik düzenledik. Bu etkinliğin geçtiğimiz hafta ilkini düzenlemiştik bu ikincisi olacak” dedi.
Üstünel ayrıca, Bu etkinlik sokak hayvanlarının da en az insanlar kadar yaşam haklarının olduklarını ve yaşamlarının devamı için desteklenmeleri gerektiği algısını göstermek için düzenlediğimiz bir etkinliktir. Bugün yaklaşık bir buçuk ton kadar kedi köpek maması ve bir o kadar da kuş yemini 200’er gramlık paketler halinde vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtacağız. Düzenlediğimiz bu etkinliklere vatandaşlarımızın da önemli bir ilgisi var. Bu durum bizi oldukça mutlu etmektedir.” şeklinde konuştu.