SOKAĞIN SESİ FARKLI ÇIKIYOR

13.02.2015 10:32:58

Mehmet Özhaseki'nin 21 yıllık serüveni sonlandırarak görevinden istifa etmesi üzerine Büyükşehir koltuğuna kimin geleceği merak konusu. Pazar günü saat 11:00'da belediye meclisi bu boşluğa karar verecek. Pazar gününe kadar da kulisler de dönmeye devam ede

Yaşar Şahin, (38), serbest çalışıyor

Basından takip ettiğimiz kadarıyla yeni başkan Mustafa Çelik olacak. Bende Mustafa Çelik’in Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını isterim. Yeni yüzleri görmek isterim. Şehrin yöneticileri arasında yeni bir yüz. Kocasinan’dan, Büyükşehir’e geçmesi de iyi olur. Kocasinan’a da hızlı bir giriş yapmıştı. Büyükşehir’e geçtiği taktirde, Kocasinan’da ki projelerini de yarım bırakmaz inşallah.  Mustafa Çelik’ten boşalan koltuğa da Kocasinan Bölgesi’nin iyi tanıyan bir isim gelmeli. Zaten son 15 -20 senede Kocasinan’a fazla yatırım yapılmadı. Kocasinan’ı tanıyan birisi olursa daha iyi hizmet vereceği kanaatindeyim.

Şaban Layıkel: Yeni başkanı kim seçecekse onlar benden daha iyi bilirler. Mehmet Özhaseki’nin yerine kötü adam getirmezler. En iyi kimse o gelir. Benim şahsi kanaatim Memduh Büyükkılıç’tan yana.

Rükiye Demirbaş (27) öğrenci: Ben Kayseri’de yaşamıyorum. Bu konuda kesin bir bilgim yok. Ama ben Mehmet Özhaseki’den memnundum. Onun yerine de Memduh Büyükkılıç’ın gelmesini isterim. Çünkü Melikgazi’ye çok fazla katkı yaptı. Mehmet Özhaseki’den sonra orada oturması gereken kişi Memduh Büyükkılıç’tır.

MHP’nin kendisine cumhurbaşkanı dediğini ve ismini vermek istemeyen bir amca da, Allah Kayseri’ye yardım etsin. Giden içinde gelen içinde güzel şeyler söyleyemeyeceğim. Çünkü aynı partidenler. Allah insanlara akıl nizam versin. Allah Kayseri’ye doğru, faziletli bir belediye başkanı ihsan etsin. Benim bir Kayseri’yi olarak başkanda aradığım özellik, namuslu bir insan olması. Ben 76 yıldır bu şehirde yaşıyorum. En eski Kayseriliyim. Üzüntüyle söylüyorum. Kayseri iyi bir idareye kavuşamadı, kavuşamıyor.

Sıla Çay (14) öğrenci: Ben siyasetle ilgilenmiyorum ama şehrimize kim faydalı olacaksa o gelsin. Ancak ben Memduh Büyükkılıç’ın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını isterim.

 Aysurn Ekin (20) öğrenci

Mehmet Özhaseki’nin istifa etmesi beni üzdü. Ben Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı istiyorum. Memduh Başkanı çok güzel hizmetler yapıyor. Melikgazi’yi daha da kaldırdı. Kocasinan’da çok daha güzel yerler olmasına rağmen, bu güzellikleri ön plana çıkaramadılar. Yeterince bakım yaymadılar. Kesinlikle Memduh Büyükkılıç olmalı.

Zarif Dağdelen (43) esnaf

Mustafa Çelik iyi bir kişiliğe sahip, yakinen de tanıyoruz. Kocasinan’a da iyi hizmetler yaptı, onun ismi geçiyor ama ben inanmıyorum. Yüzde yüz Bekir Yıldız gelecek. Bunlar aylar öncesinde planlandı. Hepimiz siyasetin içerisindeyiz artık; okuyoruz, izliyoruz. Kesin Bekir Ağabey gelecek, Allah hayırlısını versin yine de.  Bekir ağabey bu görev için biçilmiş kaftan.