SOĞUK HAVA SEBZE VE MEYVEYİ VURDU

6.01.2015 10:31:31

İnci Manav sahibi Hidayet İnci meyve sebzedeki son durumu gazetemize değerlendirdi. Hava sıcaklıkların düşmesi nedeniyle bir anda meyve sebze fiyatların arttığını söyleyen Hidayet İnci, geçen yılla kıyaslandığında tezgâhların bu yıl daha pahalı olduğunu s

Biber ve salatalık fiyatlarının çok pahalı olduğunu söyleyen Hidayet İnci, “Seracılık yapılan şehirlerde don olayı ve selin yaşanması nedeniyle fiyatlar bir anda yükseldi. Biber ve salatalığın fiyatı bir anda bin beş yüz TL arttı. Bunun nedeni ise hava sıcaklıklarının düşmesi. Havalar soğuyunca meyve ve sebzede fiyat artışına neden oldu. 2 – 3 gündür fiyatlar çok fazla arttı” dedi. 

 

Bu kış tezgâhlar daha pahalı

 

İnci, geçen yıl ve bu yılki sebze ve meyve fiyatlarını kıyaslayarak, “Bir haftalık fiyat artışına baktığımızda portakal ve mandalina fiyatları aynı. Ancak geçen yıla oranla daha yüksek. Geçen yılla bu yılı kıyaslandığında biber 1 TL daha pahalı. Domates ve salatalık geçen yıla göre daha pahalı. Meyveleri soğuk vurduğu için nar ve elmanın fiyatı da yüksek” diye konuştu.

“Kayserililer zamanın meyve ve sebzeni tüketir”

 

Kayserililerin ise sağlıklı beslenmeye özen gösterdiklerini ifade eden İnci, “Kayserililer zamanın meyve ve sebzeni tüketirler. Şimdi hormonlu diye, patlıcan, kabak, dolma biber gibi sebzelerden uzak duruyorlar. Şu an ise pırasa, ıspanak, karnabahar gibi sebzelere rağbet fazla” şeklinde konuştu.

 

Tropik meyveye talep az

 

İnci Kayserililerin tropik meyvelere rağbet etmediklerini belirterek şu şekilde konuştu:

 “Tropik meyvelerin fiyatları biraz yüksek olduğu için talep az. Ananasın tanesi 6 TL. Muz ise birkaç yıldır fiyatı aynı. 4 ile 5 TL arasında değişiyor. Bu yol muz 5 TL.”

 Haber: Dilek Bolat