Soğman: ?Bataklığı Kurutmak Lazım?

23.10.2015 10:21:10

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Yaşar Bekir Soğman, PKK´ya yapılan operasyonlar için, ?Biz bu süreci bataklıktaki sinekleri ilaçlamaya benzetiyoruz. Ama sineklerden kurtulmak için bataklığı ilaçlamak değil, bataklığı kurutmak lazım? dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kayseri İl Başkanlığı Cumartesi günü yapılacak miting öncesi basın açıklaması düzenledi. Toplantıda konuşan Yaşar Bekir Soğman, ?Milletimizin tekrar tekrar başı sağ olsun? diyerek, ?Biz ve diğerleri diyerek insanları ayrıştıran AK Parti en son Başbakanın Van mitinginde kutuplaştırmak adına konuşmasında diyor ki, ?Eğer biz gelmezsek toroslular gelir´ diyorlar. Sayın başbakan, sizin zamanınızda o toroslar son model arabalar, son model jeepler oldu. Sizlerin onlara vermiş olduğunuz insiyatiflerle süreci başlatmanızla birlikte onlara güç yetmez oldu. AK Parti yüzde 40 oy aldım diye ortalığı velveleye vermiştir. Hükümeti kuramamakla beraber süreci sonlandırmıştır. Biz bu süreç başlarken karşı tarafın sizden sadece toprak bütünlüğünü bozmaktan başka hiçbir şey istemediğini defalarca söyledik. Bizim uyarılarımıza kulak asmadınız. Olan yine vatan evlatlarına olmaya başladı? şeklinde konuştu.

?1 Kasımdan sonra eğer idam geri getirilmezse, PKK´ya yandaşlık ve yataklık edenlerin mal varlığına el konup yurt dışına gönderilmezse, bürokrasiyi kullanarak dış ülkelerden destekleri kesilmezse para kaynakları kurutulmazsa, bu süreç bitmez? diyen Soğmaz, ?Biz bu süreci bataklıktaki sinekleri ilaçlamaya benzetiyoruz. Şimdi ölen PKK´lılar o sinekler gibi. Ama sineklerden kurtulmak için bataklığı ilaçlamak değil, bataklığı kurutmak lazım? ifadelerinde bulundu.

Haber: Ayşenur Sarıkaya