SİYASİLER SANDIĞA KOŞTU, OY VERDİ!

1.11.2015 19:41:50

Yaklaşık 45 gündür seçim çalışmaları için sahada olan siyasi partilerin tüm temsilcileri değişik bölgelerde sandıklarına giderek oy verme işlemini tamamladı. Tüm siyasilerin ortak temennisi, "Milli iradeye saygı" oldu.

 

 

1 Kasım 26. dönem milletvekili seçimleri dün gerçekleştirildi. Siyasiler sandık başına giderken hepsinin ortak düşüncesi ülkemiz için en hayırlı olanının sandıktan çıkması idi. Oy kullanma işlemini tamamlayan siyasi parti başkanları ve milletvekili adayları seçim süreçleri, çalışmaları ve çıkabilecek olası ihtimaller doğrultusunda açıklamalarda bulundu.

/resimler/2015-11/1/1948285150053.jpg

 

?İstikrar devam edecek?

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yapılan seçimin vatana, memlekete ve bütün dünyaya hayırlı olmasını dileyerek, ? 7 Haziran´da ki seçimlerden sonra tek başına iktidar olmadı. Koalisyon çalışmaları da sonuç vermeyince yeniden sandıklara gidildi. Bugün 1 Kasım itibariyle inşallah yeniden seçim olacak ve akşam da sonuçlarını alacağız. Siyasi partiler 1 ayı aşkın bir süredir kendilerini ve projelerini anlattılar. Bugünde sandık başına gidiliyor. Vatandaşlar bundan sonra iradesini sandığa yansıtmak için oylarını kullanacak. Vatandaşımız kendisi ve geleceği ile ilgili, çocuklarının geleceği ile ilgili iradelerini bugün sandığa yansıtacak. İnşallah hayırlı bir netice olur. Bu hayırlı netice hem ülkemiz için hem de tüm dünyada yaşayan Türkler için hayırlı olacaktır diye düşünüyorum. Çünkü bugün sandıklardan çıkacak olan neticeyi sadece ülkemiz değil, yakın coğrafyamız değil bütün dünya bekliyor. Bu neticeler sonucunda hayırlı neticelerin çıkacağını ve istikrarın devam edeceğine inanıyorum? şeklinde konuştu.

?Halk sandık başında konuşacak?

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise ? Huzurlu bir seçim ortamı ve kampanyası yaşadık. Doğrusu herkesin farklı farklı görüşleri olabilir ama ben şuna inanıyorum ki tüm hemşerilerimizin halkımızın duyguları aynı. Bu memleket ve vatan için herkes aynı duygularla oy vermeye geliyor. Herkes Türkiye´nin iyiliği için oy veriyor. Seçim dönemi boyunca herkes farklı şeyler söyledi. Herkes konuştu ama bugün sandığın asıl sahibi halk sandık başında konuşacak. İnşallah çıkacak netice vatanımıza milletimize halkımıza hayırlı olur? dedi.  

?Yarın daha güzel bir Türkiye´ye uyanacağız?

MHP İl Başkanı Baki Ersoy,  ?Seçim süreci bizim partimiz açısından oldukça verimli geçti. İnşallah bugün de bunun sonuçlarını alacağız. Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri´de hem oyunu arttıracak hem de milletvekili sayısını arttıracak. Bu seçim vatanımıza, milletimize, partimize hayırlı olsun. İnşallah yarın daha güzel bir Türkiye´ye uyanacağız. Demokratik bir seçim herkes demokratik hakkını kullanıyor. Fakat sandıklarda bir takım sıkıntılar var. Hala iktidarda olan siyasi partinin sandık görevlileri, müşahitleri yakalarına işaretler takarak, kravatlar takarak kendilerini belli ediyorlar, insanları yönlendirmeye çalışıyorlar. Biz bunları etik bulmuyoruz. Ama biz sandıklarımıza sahip çıkacağız. Sabaha kadar da o sandıkların başında durup tutanaklarını alıp adliyede bu işi bitireceğiz? ifadelerini kullandı.

/resimler/2015-11/1/1948590150777.jpg

?Memleketimize barış getirsin?

CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, ?Hayırlı olsun önemli bir seçim geçiriyoruz. Dünyanın ilgilendiği bir seçim bu artık globalleşmenin küreselleşmenin yoğun olduğu diğer ülkelerin ekonomilerinin ve sosyal durumlarının başka bir ülkeyi etkilediği bir dönem yaşıyoruz. Dolayısıyla bu seçim sadece ülkemiz için değil komşularımız ve dünya ülkeleri içinde çok önemli. İnşallah dünyaya örnek bir seçim olur. Dünyaya örnek bir hükümet çıkar parlamentodan. Adaylarımıza ve tüm partimize hayırlı olmasını diliyorum. Memleketimize barış, ekonomik açıdan rahatlık getirmesini diliyorum? dedi.

/resimler/2015-11/1/1949569839400.jpg

?İnşallah CHP´nin iktidarına uyanacağız?

CHP 3. Sıra Milletvekili Adayı Aşkın Genç, ?Öncelikle 1 Kasım seçimlerinin ülkemize vatanımıza hayırlar getirmesini diliyorum. Ben bir kez daha söylüyorum ulu önder Mustafa Kemal Atatürk´ün bize mirası cumhuriyet ve demokrasidir bizim ülkemiz için. Demokratik ülkelerde bu tür seçimlerin önemli olduğunu biliyoruz. Bizlerde bu güzelliği bugün 26. Kez yaşıyoruz, bunlar hep cumhuriyetin kazanımlarıdır. İktidarda olan arkadaşların demokrasinin kurallarını yerine getirmesini bekliyoruz. 7 Haziran seçimlerinde oluşan milli iradeyi hiçe sayanlar bugün milli iradeye uyacaklar mı uymayacaklar mı inşallah göreceğiz. Bugün sabah inşallah CHP´nin iktidarına uyanacağız? ifadelerini kullandı.

/resimler/2015-11/1/1950472965482.jpg

?Vatandaşlarımızın vereceği karar milli iradeyi oluşturacak?

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Ak Parti 2. Sıra Milletvekili Adayı Taner Yıldız oy verme işleminin tamamladıktan sonra kısa bir açıklama yaparak şöyle konuştu: Oyumuzu bir vatandaşlık görevi olarak kullandık. Şimdiye kadar yaklaşık 1-1.5 aylık kampanya döneminde gerek Sayın Başbakanımız gerekse diğer siyasi partilerin genel başkanları ve ekipleri, bu süre boyunca bizler yapacaklarımızı, söyleyeceklerimizi ve vatandaşlarımıza anlatacaklarımızı hep birlikte aktardık. Artık bugün söz milletindir. Vatandaşlarımızın vereceği karar milli iradeyi oluşturacak ve Türkiye´deki yönetimi belirleyecek. Bütün vatandaşlarımızın özellikle sandığa giderken ellerini vicdanlarına koyacaklarına inanıyorum ve kendilerinin bütün sap duyularına, sezgilerine güveniyoruz. Geleceğimize, çocuklarımıza şu anda bulunduğumuz Türkiye´den daha güzel bir Türkiye bırakmak için hep beraber gayret edeceğiz ve çalışacağız. Bugün sandıktan çıkan oyların inşallah buna delalet edeceğine inanıyorum. Öncelikle yurdumuzun dört bir yanında Edirne´den Kars´a kadar, Sinop´tan Hatay´a varıncaya kadar bütün güvenliklerin ön planda bulunduğu ve herhangi bir kazanın olmadan seçimin sonuçlanmasını temenni ediyorum. İnşallah kazasız ve belasız bir seçim olsun. Ülkemize de hayırlı ve uğurlu olsun. 7 Haziran´da katılım oranı yüzde 83-84 civarındaydı. Yüzde 90´ları bulması gerektiğini belirtiyoruz. Bu bir vatandaşlık görevidir. Hangi partiye oy veriyor olursa olsun vatandaşımızın oyunu mutlaka kullanması lazım.?

?Gayretimizin sonucunu olumlu bir şekilde alacağız?

 

AK Parti 3. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Elitaş, ?Bugün 1 Kasım seçimleri başladı. Vatanımıza, milletimize hayırlı, uğurlu olsun. İnşallah huzur ve istikrar içerisinde bir seçim olur. Neticesinde de huzur ve istikrara kavuşmuş oluruz. Bir buçuk aydan bu yana seçim propagandalarını yapıyoruz. Çalışmalarımızı sonuna kadar götürdük. Büyük bir gayret sarf ettik. Bu gayretimizin sonucu inşallah olumlu bir şekilde alacağımızı ümit ediyoruz. Umuyoruz ve diliyoruz ki bugüne kadar yapılmış seçim güvenliği ile ilgili bilgi kirliliği ortaya çıkaran, insanların zihniyetinde bulanıklık ortaya getiren, seçimin yapılmasını engellemek için olağanüstü gayret gösteren kişiler bugün sağduyu ile hareket ederler. Milletin iradesine herkes saygı gösterir. Akşam saat 17:00´den itibaren sandıklar sayılmaya başlayacak. Ve herkes vatandaşın iradesine saygı duymak mecburiyetindedir. Seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.?

?İnsanlık kazanacak, gençliğimiz kazanacak?

Her şeyden önce huzur içerisinde seçim kampanyasını geride bırakıldığını söyleyen  Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ?Seviyeli, Kayseri´ye yakışır bir biçimde seçim çalışmaları oldu. Çıkacak sonuçların tabi ki milletin iradesine saygı duyma anlayışı içerisinde şehrimiz, ülkemiz, insanımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum. ben huzurun önemini vurgulamak istiyorum, istikrarın önemini vurgulamak istiyorum. İnşallah ülkemiz kazanacak, insanlık kazanacak, gençliğimiz kazanacak. Bu seçimler gelir geçer her şeyden önce önemli olan birliğimizi, kardeşliğimizi, huzurumuzu bozmamak. Sağduyu hâkim olacak, sağduyu kazanacak. Katılımın Kayseri´de yüzde 90´ları bulur diye umut ediyorum. Önemli olan katılımın sağlanması. Vatandaşlarımızın kime oy verdiği önemli değil. Mutlaka seçimlere katılmalarını sağlamak. Seçimlere katılacağız, oy kullanacağız ki eleştirmeye de hakkımız olacak. Katılımı önemsiyoruz, bu demokrasinin olmazsa olmazı? dedi.

?Türkiye´nin bütün sıkıntılarını çözecek olan tek siyasi parti MHP?

MHP 2. Sıra Milletvekili Adayı Hasan Ali Kilci ise, Türkiye´nin bütün sıkıntılarını çözecek olan tek siyasi parti Milliyetçi Hareket Partisi olduğunu ifade ederek, ?7 Haziran Türkiye´de bilindiği üzere yeni bir yol miladı olarak önümüze çıktı. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak 7 Haziranda beklentilerimizin ve çabalarımızın karşılığını alamamıştık. Ama her şeye rağmen Türkiye kötü bir vaziyette yönetiliyordu. Her şeye rağmen sayın genel başkanımız olmak üzere tüm teşkilatlarımız Kayseri İl Teşkilatımız, ilçe teşkilatlarımız bütün kuruluşlarımız mutlaka 7 Hazirandan sonra Türkiye´nin sıkıntılarından kurtulması için çok fedakârlık etti. Milliyetçi Hareket Partisi çok çaba sarf etti. Bizzat ben de bu çabaların içinde bulundum. Fakat maalesef olumsuz bir sonuç çıktı. Şuanda içinde bulunduğumuz durumu Türkiye hak etmiyor. Gerçekten bu seçime hiçbir şekilde ihtiyaç yoktu. Belki önümüzdeki iki sene sonra erken seçim gündeme gelip, yapılabilirdi. Türkiye maalesef çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Terör en üst safhaya ulaşmış, ülke kan gölüne dönmüş, Türkiye´nin ekonomisi kötü bir hale gelmiştir. Bunun üzerine tüm bu çabaların dışında bu seçimin bile ekonomik olarak Türkiye´ye 12 katrilyon zararı var. Türkiye önümüzdeki dönem itibariyle kim hükümet olursa olsun ciddi olarak sıkıntılarla karşı karşıya kalacak ama seçim döneminde Milliyetçi Hareket Partisi bütün kadrolarıyla ülkeyi yönetmek için hazır vaziyette nitelikli insan gücü vardır. Biz halkımıza güveniyoruz, iyi anlattığımızı, ifade ettiğimizi düşünüyoruz. Türkiye´nin bütün sıkıntılarını çözecek olan tek siyasi parti Milliyetçi Hareket Partisidir. Biz bugün itibariyle sandıklardan iyi bir sonuç çıkmasını bekliyoruz. Seçimin ülkemize hayırlar getirmesini diliyoruz? şeklinde konuştu.

/resimler/2015-11/1/1951054684402.jpg

?Ülkemiz adına hayırlı bir seçim olsun?

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden´de, ?Ülkemizin geleceği için vatandaşlık görevimi yerine getirerek, oyumu kullandım. Sakin ve huzurlu bir seçim geçiriyoruz. Çıkacak sonuçların ülkemiz ve milletimiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum? ifadelerine yer verdi.

/resimler/2015-11/1/1951265153544.jpg

?Düşmanlarımızın da hedeflerine ulaşmasını engellisin?

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,"Ben belki de son 150 yılın en önemli seçim dönemimizi geçirdiğimi düşünüyorum. 2015 yılı zannediyorum ileride çok anılacak bir yıl olacak. Yurtdışı güçlerin ülkemiz üzerinde planlar kurduğu, oyunlar oynadığı, çeşitli sıkıntılar çıkarttığı bir dönemdeyiz. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Bu seçimlerin hem birlik, hem beraberlik, hem istikrar hem de ülkemizin geleceği için güzel bir şekilde sonuçlanmasını temenni ediyorum. Oyumuzu bu şekilde dua ederek kullandık. İnşallah bu akşam sandıklar açıldığında da ülkenin istikrarına yönelik güzel sonuçlar çıkacağına eminim. Rabbim birlik ve beraberlik içinde yaşamamızı nasip etsin, düşmanlarımızın da hedeflerine ulaşmasını engellisin. Bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmayı gerektirmesin. Milletimize hayırlı olsun.?

Haber: Berna Utaş Utangan