SİYASİ TELAŞ!

20.04.2018 10:01:04

24 Haziran tarihinin açıklanmasının ardından Kayseri´de siyasi partilerde muammalı-hummalı bir çalışma dönemi başladı. İşte kulislerde konuşulan isimler ve son durum!

 

24 Haziran tarihinin açıklanmasının ardından Kayseri´de siyasi partilerde muammalı-hummalı bir çalışma dönemi başladı. İşte kulislerde konuşulan isimler ve son durum!

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin 24 Haziran 2018´e alınmasının ardından, Kayseri´de seçime girmeye hak kazanan siyasi partilerde aday olmayı düşünen isimler, süratli bir şekilde su yüzüne çıkmaya başladı.

  Baskın seçim kararının açıklanmasıyla birlikle vekillik düşünen siyasiler, kulis çalışmalarına hız verdi. 24 Haziran´da gerçekleşmesi beklenen seçimlerde aklında milletvekili adaylığı olanlardan art arda hamleler gelmeye başlandı. AK Parti´nin Kayseri´de nasıl bir yapılanma içine gireceği merak konusu olurken, MHP, CHP ve İyi Parti´de hangi isimlerin ön alacağı şimdiden tartışılmaya başlandı.

  ÖZHASEKİ ADAY OLACAK MI?

  Ak Parti Kayseri Teşkilatı´nda şimdiden en çok konuşulan konu, Çevre ve Şehircilik Bakını Mehmet Özhaseki´nin milletvekili adayı olup olmayacağı. Bilindiği gibi yeni seçim sisteminde milletvekili olan isimler, seçilen Cumhurbaşkanı´nın atayacağı yeni kabinede görev alamayacak. Yeni dönemde kendi partilerinin iktidarı durumunda bakanlık beklentisi içinde olan isimler, vekillik için başvurmayacak. Durum böyle olunca, AK Parti´de Özhaseki´nin milletvekilliği ile mi yetineceği, yoksa seçime girmeyerek, olası bir iktidar durumunda bakanlık mı bekleyeceği günün en çok konuşulan konusu oldu, olmaya da devam edecek gibi görünüyor. AK Parti Kayseri´de bu durumla birlikte, yıllardır Meclis´te yer alan eski bakanlar Taner Yıldız ve Mustafa Elitaş´ın durumları da bir başka gündem konusu. Kısacası şu an mevcut milletvekili olan isimlerle birlikte, başvuru sürecinin başlamasıyla birlikte iktidar partisini zorlu bir süreç bekliyor.

  MHP´DE NE OLUR?

  Kayseri´de ikinci parti durumunda bulunan ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için AK Parti ile ittifak yapan MHP´de  milletvekilliği için 24 Haziran´a niyetli ve istekli olan isimler, şimdiden sıcak temasa başladı bile. Geçmiş dönemde 4,5 yıl İl Başkanlığı yapan Mete Eke ismi gündemdeki sıcaklığını koruyor. İl Başkanı Baki Ersoy ve Süleyman Korkmaz da, milletvekilliği için konuşulan isimler olarak dikkat çekiyor.

  CHP ÇETİN ARIK

  CHP´de efektif isim, halihazırdaki vekil Çetin Arık. İl Başkanlığı ile de iyi ilişkileri olan Arık, muhtemelen birinci sırada olacak gibi. Sonraki sıralar ise zamanla ortaya çıkacak gibi. Ön seçim beklenilen partide, seçim takviminin sıkışması nedeniyle böyle bir gelişme yaşanmayacağı da aşikâr.

  İYİ PARTİ NE YAPACAK?

  MHP´den ayrılık sonrası, ortaya koyduğu anlayış ile merkez sağ yörüngesine oturan İYİ Parti´de Kayseri adına İl Başkanı Hüseyin Tekin aday olacak mı, olmayacak mı? En çok konuşulan konu bu. Tekin´in tavrı, belirleyici olacak. Tabii bu arada İYİ Partililere göre, seçime girme noktasında bir pürüz görünmüyor. Ancak nihai açıklama YSK´dan yapılacak.

  24 Haziran seçimlerine daha yaklaşık 2 aylık bir süre var. Eİlbette köprünün altından çok sular geçer. Lakin, SP, DP ve HÜDA-PAR gibi partilerin ittifak içinde olup olmayacağı da, Kayseri´de siyasi kulislere en çok konuşulan konulardan birisi. ?HABER MERKEZİ-

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: SİYASİ TELAŞ