SİYASETİN ROTASI BAHAR HAVASI

19.08.2016 10:22:54

CHP İl Başkanı Keskin, AK Parti´yi ziyaret etti. Ziyaretten birlik-beraberlik mesajı çıktı.

CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin ve beraberindeki heyet, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden´i makamında ziyaret etti.
Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin ve CHP Kayseri İl Yönetim Kurulu üyeleri AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden´i ziyaret etti. Ziyaret esnasında 15 Temmuz hain darbe girişimi ardından oluşan ülkedeki birlik ve beraberliğe vurgu yapıldı.
Ziyarette konuşan Feyzullah Keskin, uzlaşı siyasetinin bir parti için değil, bir ülke için gerekli olduğunu ifade ederek, ?Aynı coğrafyada yaşarken farklılıkların olması çok doğaldır. Bu farklılıkları zenginlik olarak görürsek ve birlikte yaşamayı sağlarsak güzel olanı sağlarız, bunu sağlayamadığımız da zaten bir anlamı olmaz. Ülkemizin çok güzel bir farklılığı vardır yani kuzeyiyle güneyiyle doğusuyla batısıyla farklılıkları vardır, yemek farklılıkları vardır, düğün farklılıkları vardır, düşünce olarak farklılıkları vardır. Zaten farklılıkları zenginlik olarak görürsek ve birlikte yaşamayı sağlarsak güzel olan odur onu sağlayamadığımız sürece zaten bir anlamı olmaz. Biz CHP olarak Türkiye Cumhuriyeti´nin kurulmasıyla bize verilen misyonda bu biz o verilen misyon da o. Biz o bize verilen misyona bir vizyon oluşturmaya çalışıyoruz? dedi.
?15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti´ne yapılan bir kalkışmaydı?
Feyzullah Keskin, ?15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti´ne yapılan bir kalkışmasıyla? diyerek, ?15 Temmuz gecesi hiç hoş olmayan, bırakın Türkiye´de insanların yaşadığı bir yerde bir darbenin oluşturulması o ülkenin 50 yıl geriye gitmesi demektir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak zaten darbelerden hep ızdırap çekmiş, sıkıntı yaşamışızdır. Zaten genel başkanımız da haberi alır almaz darbe kimden gelirse gelsin, ne amaçla olursa olsun bunun karşısında olmamız gerek diye ilk ifadesinde bulunmuştur. 15 Temmuz darbe girişimi bir partiye veya bir kişiye karşı yapılan bir eylem değil. O boyutuyla bakarsak tablonun tamamını görürüz. Şu bir gerçek ki, emperyalist güçlerin Türkiye üzerinde oynadıkları oyunlarla ve kullandıkları maşalarla bunlar ortaya çıkıyor. Yoksa bir aklın yeteceği bir hesaplamalar değildir bunlar. 15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti´ne yapılan bir kalkışmaydı. Biz de bu ülkenin vatandaşı olarak bunu bizlere yapılan bir darbe olarak gördüğümüz için olabildiği kadar, ilk günden itibaren karşısında olmaya çalıştık. Farklı şekillerde tepkiler ortaya koymuş olabiliriz işte sizler orada biz burada ama bize karşı cumhuriyetimize karşı demokrasimize karşı yapılan eylemde hep birlikte olduk. Eğer biz o farklılıklarımızla bir arada yaşamazsak yarın bizi karşı karşıya getirirler? şeklinde konuştu.
?Allah bir daha ülkemize böyle olaylar yaşatmasın?
Keskin, 15 Temmuz sonrası ülke genelinde yapılan demokrasi nöbetlerindeki birliktelikten bahsederek, ?Birlikteliğimiz o kadar hoş oldu ki ben mitingdeki konuşmamda da ifade ettim, konu vatan olunca sağcısı, solcusu, Türk´ü, Kürt´ü, Alevi´si, Sünni´si hiç kimse diğerinin özelliklerine bakmadan tek ses tek yumruk olarak bayrağın altında hem cumhuriyetine hem demokrasisine sahip çıktı. Bu anlamda bizim vatandaşlık görevimizdi. Allah bir daha böyle olaylar ülkemize yaşatmasın. Bir güzel olan da siyasetin dibinin yumuşamış olması. Olması gereken de buydu. Siyasette söylemler sertleşince siyasetin altı da sertleşmişti. Fakat 15 Temmuz´dan itibaren güzel bir birliktelik var. Ben şuna inanıyorum; bu hepimize yapılan bir darbe girişimiydi, hepimiz birlikte karşı çıktık ama bundan sonra devletin inşasının önemli olduğuna inanıyorum sizler iktidardasınız OHAL yasasını meclis dışında da çıkartabiliyorsunuz. Size daha çok görev düşüyor sizlerin vereceği karar genel başkanınızın yapacağı açıklamalar toplumun gerilmesine veya o uzlaşmanın devam ettiğini gösterecek. Biz CHP olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Bütün katkıyı size sağlayacağız? ifadelerini kullandı.
?Bunların kökü kazınacak?
AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özden, ?15 Temmuz bize farklılıklarımızın bizim için bir zenginlik olduğunu gösterdi? diyerek, şu açıklamalarda bulundu: ?Hükümetimiz bütün kanunları her hafta da olsa genel başkanımıza başkanlar nezdinde de görüşüyorlar, bilgi veriyorlar. CHP´ye bu bilgileri veriyorlar. Bu demektir ki biz alacağımız kararları yalnız başımıza değil sizlerin de bütün muhalefetin desteği ile bu kararları alındığını veya alınmadığını gösteriyor. Ana muhalefetin yok dediklerine de yaklaşmadan ortak karara gidiyorlar. Özellikle OHAL için çok önemli kararların beraber alınmasına hükümetimiz olağan üstü gayret gösteriyor. Bu hareket milleti birleştiren bir hareket oldu. Türkiye de bir ayrışmaya gidiliyordu buna da engel olundu. Millet topyekûn devletine milletine sahip çıktı. Bu demektir ki Türkiye´mizin parçalanmaz olduğunu bir bütün olduğunu herkese göstermiş oldu. 15 Temmuz bize farklılıklarımızın bizim için bir zenginlik olduğunu gösterdi ve hep birlikte Türkiye´yi ileri ülkelerin üzerine çıkaracağız. Bizler de sizleri ziyaret edeceğiz. Devletin içinde devlet kurulmamalıdır. Devletin içinde devlet kurmak isteyen biri varsa buna karşı olmalıyız. Bu işi hep beraber çözeceğiz bunların kökü kazınacak ve normale döneceğiz.?
Feyzullah Keskin, ülkenin tüm cemaatlerden arındırılması gerektiğini vurgulayarak, açıklamalarına şöyle son verdi: ?Bizim genel başkanımızın Yenikapı mitinginde ilk söylediği de camiye, kışlaya ve yargıya siyasetin karışmaması gerektiğiydi. Evet, 40 yıldır güçlenen bir terör örgütü var ama yarın bir gün başka bir cemaatin güçlenmeyeceği kullanılmayacağı ne malum. O yüzden devletin cemaatlerden arındırılması lazım. Örneğin sağlık bakanlığında farklı bir cemaatin artık tamamen ele geçirildiği ifade ediliyor bunu genel başkanımız başbakana da ifade etti. Belki bir süre sonra atıyorum a cemaati veya b cemaati güçlenip Türkiye´nin başına yine bir sıkıntı getirecek. Belki tankla tüfekle değil ama insan ayrıştırmaya neden olacak bürokrasiyi ele geçirebilecek. O yüzden devletin yapması gereken sadece ülkenin FETÖ´den temizlenmesi değil cemaatlerden de arındırılmasıdır.? Haber: Şerife Atasever



Anahtar Kelimeler: SİYASETİN ROTASI BAHAR HAVASI