"SIRTINI TERÖRİSTLERE DAYADIĞINI İFADE EDEN İNSANLARIN PARLAMENTODAN TEMİZLENMESİ GEREKİR"

4.08.2015 09:12:34

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "Sırtını teröristlere dayadığını ifade eden insanların parlamentodan temizlenmesi gerekir" dedi.




KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, son günlerde artan terör olaylarını değerlendirdi. Hiçyılmaz, "Terör olayları konusunda çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Seçimlerden önce Kürtlerin temsilcisi olarak parlamentoya girme noktasında gayret gösteren ve aldığı oylarla parlamentoya giren bir partinin parlamentoya girdikten sonra sırtını teröristlere dayadığını ifade ederek politikalarını sürdürmeye çalışması gerçekten Türkiye´de ki dengelerin ne kadar hassas dengeler üzerine oturduğunu bir kez daha gündeme getirmiştir. Seçimden önce başka türlü, seçimden sonra başka türlü konuşan siyasi partilerin kendisine öncelikle bir çeki düzen vermeleri gerekir. Sırtını teröristlere dayayan bir insanın parlamentoda milletvekili olarak hiçbir kesimi temsil etmesi mümkün değildir" dedi.
Hiçyılmaz, "Özellikle ?Kürtleri temsil ediyorum´ diyerek parlamentoya giren ve girdikten sonra da sırtını terörist bir örgüte dayadığını ifade eden insanların bir defa parlamentodan temizlenmesi gerekir. Ona göre parlamento Türkiye´nin geleceği hakkında olumlu çalışmalar yapabilsin. Onun için bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. terörist mihraklar kendi düşünceleri doğrultusunda ortalığı karıştırmak için ellerinden gelen tüm gayretleri gösteriyorlar ancak parlamentoda bunların uzantısı olarak milletvekili seçilmiş insanların kendilerine bu çalışmalar çerçevesinde çok dikkatli olmalarını, konuşmalarına dikkat etmelerini ve eğer bu konuda dikkatli olamayacaklarsa devletin birimlerinin harekete geçip bunları belirli çizgiye getirmeleri ve cezalandırılmalarını bekliyoruz. Çünkü burası bir hukuk devletidir. Hukuk kuralları içerisinde Türkiye´de işler yürür" şeklinde konuştu.