SİLAHTAR MAHALLESİ ŞENLİĞİ YAPILDI

23.09.2014 12:03:08

Bu yıl 16. Gerçekleştirilen Silahtar Köyü Üzüm ve Pilav Şenliği yoğun bir katılımla hafta sonu gerçekleştirildi.

Bu yıl 16. Gerçekleştirilen Silahtar Köyü Üzüm ve Pilav  Şenliği  yoğun bir katılımla hafta sonu gerçekleştirildi.

  Şenliğe AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Felahiye Belediye Başkanı Vural Çoşkun, Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, Felahiye Kaymakamı Ferhat Vardar, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal  İşler  Daire Başkanı Oktay Durukan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar  Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği  Genel Başkan Vekili Mustafa Alan,  Kocasinan Ziraat  Odası Başkanı Abdulkadir Güneş, AK Parti milletvekili adayı Mehmet Adığüzel, Silahtar Köyü Muhtarı Ahmet Ekinci’nin yanı sıra çok sayıda  davetli topluluğu ve vatandaşlar katıldı.

   Yaklaşık 1500 kişinin katıldığı şenlikte şenlik açılışı, protokol konuşmaları, geleneksel üzüm ve pilav ikramı, yarışmalar ve etkinlikler , sanatçı Gülay ve Kul Mustafa’nın  konseri ile şenlik bitti.

 Şenlik için ayrıca 21  Eylül Pazar günü, saat 08:00-10:00 arası Büyükşehir Belediyesi’nce şenlik alanına Cumhuriyet Meydanından ücretsiz  otobüs seferleri tahsis edilerek Kayseri’de yaşayan vatandaşlar  şenlik alanına ulaştırıldı.

Şenlik açılışında  konuşma yapan  Silahtar Köyü  Derneği Başkanı İbrahim Çimen:” Geleneksel olarak yaptığımız şenliğimize hoş geldiniz. Sefalar getirdiniz.”dedi. Daha sonra Silahtar Köyü Muhtarı  Ahmet Ekinci,  Felahiye Kaymakamı Ferhat Vardar ayrı ayrı konuşma yaparak şenliğin birlik ve dayanışmaya vesile olmasını dilediler. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar  Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği  Genel Başkan Vekili Mustafa Alan’da şenlikte en ilginç açıklamayı yaparak gün dayanışma günü birlik günü hepinizi dayanışmaya davet ediyorum. Birbirlerinize sarılmaya davet ediyorum. Öncelikle protokol ve vatandaşlarımıza sesleniyorum. Herkes yanında oturanlara sarılsın. Birlik olsun. “dedi. Şenlikte ayrıca Felahiye Belediye Başkanı Vural Çoşkun ve AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel konuşma yaparak belediyenin yapacağı çalışmalardan bahsederken,Yaşar Karayel ise Hükümetin  yaptığı çalışmalar ve yapacağı çalışmalar  hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Daha sonra Üzüm yarışmaları yapıldı. Yapılan yarışmada  üzümlerin hepsinin iyi olması sonucu kura çekimine gidildi. Kura çekimi neticesinde ilk 3 e giren yarışmacılara altın hediye edildi. Şenlikte ayrıca katılanlara etli pilav , ayran ve üzüm ikram edildi. Sanatçı Kul Mustafa  ve Gülay konseri  şenliğe gelenleri  ayrıca coşturdu.  Üzüm ve pilav şenliğine emeği geçenlere plaket verilerek  onurlandırıldı.

 HABER:BEKİR ASLANTAŞ