SİLAHLARIN KONUŞTUĞU YERDE BARIŞ OLMAZ!

3.09.2015 10:52:39

Eğitim-Sen Kayseri Şubesi üyeleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yürüyüş düzenledi.

 

 

Yürüyüşte Eğitim-Sen Şube Başkanı Ulaş Apaydın, CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, Ses Kayseri Şubesi Başkanı Orhan Karakaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Polislerin yoğun güvenlik önlemleri aldığı yürüyüş Cumhuriyet Meydanı´nda son buldu. Burada bir konuşma yapan Ulaş Apaydın, Türkiye´de silahlanmadan rant uman kesimler, barışı savunmak yerine sürekli savaş çığırtkanlığı yaptıklarını belirterek, ?Yıllardır şiddet ve baskı politikalarında ısrar edenlerin, Atatürk´ün dediği gibi ?Yurtta barış, dünyada barış´ için mücadele etmek yerine , ?İçerde savaş, dışarıda savaş´ politikasını benimsemesinin bedelini, bu ülkenin gençleri, AKP´nin seçim hesaplarına kurban edilerek, yaşamlarının baharında ölüme gönderilerek ödüyor. Son iki ay içinde öldürülen çocukların, hayatının baharında toprağa düşen gençlerin aileleri, yakınları başta olmak üzere, Türkiye´de yaşayan bütün halkın acil barış talepleri dikkate alınmalıdır? dedi.

Ulaş açıklamasını şu şekilde sürdürdü: ?Silahların ve savaşın konuştuğu yerde ne barış, ne demokrasi, ne ekmek, ne de özgürlükten söz edebilir. Bu nedenle eğitim ve bilim emekçileri olarak, herkesi savaşa ve ölümlere karşı sesimizi yükseltmeye, demokrasi ve barış için birleşmeye ve birlikte mücadele etmeye çağırıyor, Türkiye ve dünya halklarının 1 Eylül Dünya Barış Günü´nü kutluyoruz.?

?Korkmayalım yıkalım duvarları?, ?Çocuklar ölmesin analar ağlamasın? sloganları atan grup olaysız şekilde dağıldı.

Haber: Berna Utaş Utangan