SIKIYSA ZAM YAP!

1.06.2016 12:09:18

ESDER Başkanı Erçalık, ramazan öncesi keyfi fiyat artırımına giden esnaf olursa üyelikten çıkarılacağını net sözlerle ifade etti.

         Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Kayseri Şube Başkanı Kemal Erçalık, Ramazan ayı dolayısıyla yaptığı açıklamada, bu ayda fahiş fiyat uygulayan esnafları ESDER olarak kınadıklarını belirterek ,?Üyelerimiz arasında böyle esnaflar olacağını zannetmiyorum, ancak varsa onları üyelikten çıkaracağız. Ayrıca üye esnaflarımızın çevrelerindeki esnafları da uyarmalarını istiyoruz? dedi.

 Erçalık, Ramazan ayının ülkeye huzur ve bereket getirmesini dileyerek başladığı açıklamasına şöyle devam etti: ?Ramazan ayı toplumda küslerin barıştığı, kavgaların bittiği, uzlaşmanın sağlandığı bir aydır. Sevgi kardeşlik ve paylaşma ayıdır. Fakir fukaranın da hatırlandığı, korunup kollandığı bir rahmet ayıdır. Bu ayın ruhuna uygun olarak esnaflarımızın fahiş fiyat uygulayarak ramazan fırsatçılığı yapmaktan kaçınmalarını temenni ediyoruz. Zaten esnafların genel ahlakı içinde böyle bir fırsatçılık yoktur. Bu esnaflığın ruhuna yakışmaz. Kendini bilmez bazı esnafların yaptığı da bütün esnafları bağlamaz.?

Fiyatlarda görülen artışın yalnızca esnaftan kaynaklanmadığını, üretici ve özellikle de komisyoncuların ürünün pahalılığında birinci derecede rol oynadığını söyleyen Erçalık, Ramazanın ruhuna uygun olarak komisyonculardan da daha insaflı olmalarını talep etti.

Erçalık, konuşmasında ramazan ayının hayırlı olmasını temenni ederek ?Ramazanın esnaf ve sanatkârımıza, ülkemize esenlik, sevgi, kardeşlik ve barış getirmesini, ülkemizin içinde bulunduğu bu sıkıntılı durumdan çıkmasın da vesile olmasını da umut ediyoruz? dedi. (Haber Merkezi)  



Anahtar Kelimeler: SIKIYSA