Sigarayı Bırakmak İsteyen Vatandaşlarımıza Müjde!

24.01.2019 08:48:27

Kayseri Sağlık Müdürlüğü olarak herhangi bir sağlık güvencesi olmayan vatandaşlarımıza dahi hizmet veren ve hali hazırda 2 adet olan sigara bıraktırma polikliniklerimizin sayısını 5´e yükseltmiş bulunmaktayız.

Kayseri Sağlık Müdürlüğü olarak herhangi bir sağlık güvencesi olmayan vatandaşlarımıza dahi hizmet veren ve hali hazırda 2 adet olan sigara bıraktırma polikliniklerimizin sayısını 5´e yükseltmiş bulunmaktayız.

Bu doğrultuda konu ile ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürlüğü Tütünle Mücadele Birim Sorumlusu Dr. Osman Demir; İlimiz sakinlerine ve bölge insanlarına sigarayı bıraktırma amacıyla en iyi hizmeti sunmak için hazır olduklarını belirtti.  Açıklamasına ?Bizim; Kayseri Şehir Hastanesi, Erciyes Üniversitesi, Servet Başkal Sağlıklı Hayat Merkezi, Talas Miraboğlu Sağlıklı Hayat Merkezi ve İldem Sağlıklı Hayat Merkezinde hizmet vermekte olan 5 adet sigara bıraktırma polikliniğimiz mevcuttur. Bu Polikliniklerimizde hekimlerimiz aracılıyla sigara bırakma konusunda ücretsiz muayene olma imkânı sağlanmaktadır? şeklinde devam etti.

27-28 Kasım tarihlerinde; sigara bırakma polikliniğinde çalışan hekimlere yönelik tütün bağımlılığı tedavisi hekim eğitimini gerçekleştirdik. Genellikle Ankara yâda İstanbul İllerinde gerçekleştirilen bu eğitim bu defa ilimizde gerçekleştirilmiştir. İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Ali Ramazan Benli ile Aile Hekimi Uzmanları Derneğinin katkısıyla düzenlenen eğitime ilimizden 22, il dışından 27 hekim olmak üzere toplam 49 hekim katılmıştır.

İlimiz genelindeki Sigara bırakma polikliniklerine geçtiğimiz yıl toplam 9 bin 123 hasta başvurmuş,  bu hastalardan 9 bin 7 tanesi ilaç tedavisine başlamıştır. 116 hastamız ise sadece danışmanlık hizmetinden faydalanmıştır.

İlimizde gerçekleştirilen eğitim sigara bırakma polikliniği ile alakalı hizmet ağımıza ciddi bir katkı sağladı. Çalışmalarımız gün geçtikçe artarak devam edecektir. Bu yıl yine bakanlık tarafından mart ayı itibariyle ücretsiz ilaç dağıtımlarımız başlayacak olup sigara bırakmak isteyen ve bu konuda bilgi almak isteyen vatandaşlarımızın Sağlıklı Hayat Merkezlerimiz, Üniversitemiz ve Şehir Hastanemizde hizmet veren sigara bırakma polikliniklerimize müracaat etmelerini bekliyor, sağlıklı günler diliyoruz?.