SİGARASIZ BİR TOPLUM İÇİN EL ELE

5.03.2017 20:12:21

1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftasında, Melikgazi Belediyesi Belsin Sosyal ve Spor Tesisleri seminer Salonunda Üyelerine ve mahalle halkının iştirak ettiği ve ?sigarasız bir toplum için el ele? konulu sağlık söyleşisi gerçekleştirdi.

Sigarayı sevme, içme, esiri olma
Kurulduğu günden itibaren çocukları bilgilendirici, birçok etkinliğe imza atan Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclis Üyeleri, Yeşilay Haftası münasebeti ile düzenlenen sağlık semineri ile sigaranın zararları, alışkanlığın sona erdirilmesi ve özenti ile başlayan içme yaşının küçüklüğüne dikkat edecek şunları söylediler:
?2009 yılı Temmuz ayından itibaren kapalı yerlerde sigara içilmemesi hükmü çok güzel bir olaydır. Bu sigara içememe yönünde ilk yasal mevzuattır. Ancak yetersizdir. Çünkü toplu kamu alanları yasak ancak çocuklu evlerde serbest yani bir anne veya baba evlerde rahatça içebiliyor. Bu yasanın alt zemini eğitimden geçer yani eğitim ile bireyleri sigaranın zararları konusunda bilinçlendirilmez ise tiryaki bir yerde mutlaka içecektir. Küçük yaşta çocuklara sigara satılmamaktadır. Sigaranın zararları her ortamda sürekli olarak anlatılmalı, resim ve panolar ile 24 saat bireylere hatırlatılmalıdır.?
Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı İbrahim Eren ATEŞ sigara kelimesinden toplumun alerji olacak kadar bilinçlendirinceye kadar bu tür kampanya ve etkinliklere devam edeceklerini kaydetti.
Tütün ve tütün mamullerinin tamamı özendiricilikten uzak tutulmalı.
Tütün ve tütün mamulü tüm ürünlerin reklamlarının yasaklanması gerektiğini, bu yasaklamanın ilk şartının tabela ve reklam panolarından başlanması gerektiğini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi´nin bu duyarlı davranışları ve etkinliklerinden dolayı kendilerini kutladığını söyledi.
Psikolog Sevim Buzkan Ertuğrul, seminer verdi.
Çocuk Meclisi Üyelerine Yeşilay Kayseri İl Koordinatörü Şenay Kiraz, tarafından sigara zararları, içerisinde yer alan maddeler, toplum duyarlılığı ve eğitim ile başlayan süreç gibi konularında Çocuk Meclisi Üyelerine seminer verdi. (Kurum Bülteni)



Anahtar Kelimeler: SİGARASIZ TOPLUM İÇİN