SİGARA İÇMİYOR AMA BİRİKTİRİYOR

13.04.2015 10:33:34

Ömrü boyunca hiç sigara kullanmayan Rıfat Pişkiner'in ilgisini çeken sigaranın dumanı değil sigara paketlerinin renkleriydi. Sigara paketlerinin aşığı olan Pişkiner, 1975 yılında sigara paketi koleksiyonu yapmaya başladı.


40 yıldır yabancı menşeli sigara paketlerinin koleksiyonunu yapan Pişkiner koleksiyonunda bin 300 paket sigaraya ulaştı. Avusturya, Almanya, İngiltere, Fransa gibi ülkelere ait sigara paketlerini biriktiren Pişkiner'in koleksiyonunun en eski ürünü 1930'lu yıllara ait. Evinde sigara koleksiyonu için 3 ayrı vitrin yaptıran Pişkiner kolleksiyonunu camekan arkasında muhafaza ediyor.

"DUMANINI DEĞİL PAKETİNİN MERAKLISIYIM"
Ömrü boyunca hiç sigara kullanmadığını söyleyen Pişkiner, sigara paketleri üzerinde bulunan renkleri çok sevdiği için biriktirdiğini söyledi. Pişkiner, ‘Koleksiyonu tamamen merakımdan dolayı yaptım. Yoksa sigara kullanmadım, kullanmıyorum da. Merak olmazsa bu şekilde koleksiyonların bir araya gelmesi mümkün değil. 1975 yılından beri sigaraları biriktiriyorum. Koleksiyonumu tamamladım. Bin paketi aşkın paket sigara bulunuyor. Müşterisi çıkarsa satacağım. Fiyat olarak da 10 bin TL düşünüyorum. Koleksiyonda fuar sigaraları var. Yabancı uyruklu sigaralar var" dedi.

"MÜŞTERİSİ OLURSA 10 BİN TL`YE SATACAĞIM"
Koleksiyonuna daha fazla sigara paketi eklemeyi düşünmediğini söyleyen Pişkiner, "Paketlerin zarar görmemesi için 3 tane camekan vitrin yaptırdım. Eğer isteyen olursa 10 bin TL`ye satmayı düşünüyorum. Zaten koleksiyona daha fazla da sigara eklemeyi düşünmüyorum" dedi.