ŞİDDETLE KINIYORUZ!

3.10.2015 09:35:19

-Gazeteci Ahmet Hakan´a yapılan saldırıyı kınamak ve geçmiş olsun dileklerini iletmek için Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mustafa Ayan, CHP Milletvekili Çetin Arık ve milletvekili adayları tüm gazetecilerin nezdinde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin

 

 

 

 

CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, Metin Kösedağ´a çiçek takdim ederek, ?Samimiyetimize inanın. Dostluğumuz her zaman baki kalıyor. Onun için özellikle geldik bütün adaylarımızla beraber. Sevgi ve saygı anlamında partimizin ufak bir geçmiş olsun hediyesi olarak kabul edin. Basın çok önemli bir unsur. Teknolojinin çok ileri olduğu, okuryazarın olduğu bir toplumda bilgilenme açısından çok önemli. Eğer basını bendendir, sendendir deyip veya tekme-tokatla, yumrukla, silahla, yasalarla, ekonomik baskılarla susturuyorsanız, yâda bir basına ekonomik destekle olağan üstü yetki veriyorsanız ikide felakettir. O zaman dışarıdaki vatandaşın kulağı duymaz, gözü görmez olur. Basın yanlışta yapsa doğruda yapsa insanlar aklı ile o yazılanın içindeki doğruyu bulurlar. Ama yeter ki yazılsın. Basını engellemek bir topluma yapılacak en büyük kötülüktür. Ahmet Hakan şunu demiş bunu demiş veya tahrik etmiş lafları dolaşıyor. Her şeyden önce Ahmet Hakan bir gazeteci, geçmişte öldürülen gazetecilerimizi hepimiz hatırlıyoruz yazık günah. Dolayısıyla toplumumuz eğer insani ve ahlaki açıdan demokrasinin bir nebze yukarıya gitmesini istiyorsa basın özgür olmalıdır? dedi.

 

CHP Milletvekili Çetin Arık ise Ahmet Hakan´a yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek,  ?Bu saldırı sadece Ahmet Hakan´a değil bütün basın camiasına, bütün gazetecilere ve basın özgürlüğüne yapılan bir saldırıdır. Basına verilmeye çalışılmış bir gözdağıdır. Tabii ki bunun nedeni de bugün ki ülkeyi kutuplaştıran adeta bir birine düşman eden iktidardır. İktidarın bir vekili çıkıp, sizin tırnağınızı çekebiliriz istersek diyebiliyor, sizi sinek gibi ezebiliriz diyebiliyor. Tabi ki bütün bunlara 1 Kasım´da cevabı yüce Türk milleti verecektir? şeklinde konuştu.

CHP 3. Sıra milletvekili adayı Aşkın Genç yapılan bu saldırıya yeteri kadar tepki verilmediğini ifade ederek, ?Ahmet Hakan´a yapılan saldırıyı hepimiz kınıyoruz. Ama gördüğüm kadarıyla kınamakta yetmiyor çok daha ciddi bir tepki verilmesi gerekiyor. Tüm partilerin kamuoyunda vatandaşların gençlerin gidip destek olması gerekiyor. Bir daha bu tip eylemler olmasın. Ben korkuyorum ki bu tip eylemler daha da fazla artacak basın camiası rahat rahat çalışamayacak? şeklinde konuştu.

Haber: Berna Utaş Utangan 



Anahtar Kelimeler: ŞİDDETLE KINIYORUZ