?Sıcakta onları da düşünmeliyiz?

15.08.2016 09:39:15

Kayseri´de sıcaktan etkilenen hayvanları suyla serinleten Akyol Akvaryum´un sahibi Murat Yıldırım, ?Olumsuz etkilendiğimiz sıcak havalarda kendimizi düşürdüğümüz kadar hayvanları da düşünmeliyiz? dedi.


Artan hava sıcaklığından hayvanlar da olumsuz etkilendi. Petshopdaki hayvanların da sıcaktan rahatsız olmasının önüne geçmek için uğraşan Akyol Akvaryum´un sahibi Murat Yıldırım hayvanları suyla serinlettiklerini söyledi. Yıldırım, ?Hava o kadar sıcak ki insanlar bile çok rahatsız oluyor. Hayvanlar tabii bu durumdan daha çok etkileniyor. Klima, vantilatör onları olumsuz etkileyeceği için biz hayvanları gölgede tutuyor ve belirli aralıklarla onlara sprayle su sıkarak serinlemelerini sağlıyoruz? şeklinde konuştu.
Murat Yıldırım evde hayvan besleyenlere de önerilerde bulunarak, ?Evlerinde hayvan besleyenler de dikkat etmeli. Sıcak havadan etkilenmemek için tüm pencereler açılarak hayvanlar rüzgârda bırakılmamalı. Evinde kuş besleyenler spray şişeye su doldurup sıkarak kuşu serinletebilir. Suyun içine tuz da katarak bakterilerle bu doğal yöntem sayesinde savaşılabilir? ifadelerini kullandı. Haber: Ayşenur Sarıkaya